Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 04.03.2018

Vanredna situacija u Zaječaru, Prokuplju i Doljevcu: Strah od opasnosti od poplava, u pojedinim mestima počele evakuacije…

Blic 04.03.2018
Gradsko veće Zaječara proglasilo je vanrednu situaciju u tom mestu zbog opanosti od poplava, potvrdio je Boško Ničić, gradonačelnik. Naglo topljenje snega moglo bi da prouzrokuje izlivanje Belog i Crnog Timoka, kao i reke Timok, zbog čega je… »

Posle podne razvedravanje: Meteorolozi upozoravaju na podizanje vodostaja

Blic 04.03.2018
U Srbiji će u jutarnjim i prepodnevnim satima biti oblačno, mestimično sa snegom, na jugu i istoku sa kišom i susnežicom, uz maksimalnih šest stepeni Celzijusa na jugu i istoku zemlje. Po podne i uveče biće suvo, uz delimično razvedravanje. Vetar… »

Opasan otpad nađen u novom sadu: Materija puna teških metala i drugih kancerogenih materija

Blic 04.03.2018
Opasan otpad od 1.816 tona, koji je pronađen u krugu novosadske fabrike HINS u stečaju krajem januara, sadrži otpad od ulja s teškim metalima i drugim kancerogenim supstancama opasnim po život i zdravlje ljudi. Kako za novosadski "Dnevnik" navodi… »

Zajednička kontrola na graničnim prelazima između Makedonije i Srbije

Blic 04.03.2018
Makedonska vlada je objavila da će na dva granična prelaza sa Srbijom biti uvedena zajednička kontrola. Kako je saopšteno, informaciju o uvodjenju zajednicke kontrole na graničnim prelazima Tabanovce-Preševo i Pelince-Prohor Pčinjski makedonski… »

Havarija: Cela opština Gadžin Han ostala bez struje!

Blic 04.03.2018
Zbog havarije na 35 kW dalekovodu do koje je došlo danas oko 11.15 časova, bez struje je ostala cela opština Gadžin Han, potvrdio je za „Blic“ predsednik te opštine Saša Đorđević. - Do havarije je došlo nedaleko od Taskovića kada su usled… »

"Ne ubijajte naše rode": Banaćani pisali predsedniku Libana, a ubrzo im je stigao ovaj odgovor

Blic 04.03.2018
Selo Taraš, blizu Zrenjanina, od 2015. godine nosi laskavu titulu "Evropsko selo roda", što ga svrstava u mrežu sela koju čine čak 16 država Starog kontinenta, gde su rode rado viđeni gosti. O privrženosti Banaćana tim pticama, govori i… »

14 Godina o požara na hilandaru: Do sada obnovljeno 70 odsto objekata, neki radovi i posle 2022. godine

Blic 04.03.2018
Danas se navršava 14 godina od velikog požara u manastiru Hilandar u kojem je uništeno više od polovine njegovog kompleksa, a obnova bi trebalo da bude završena 2022. godine. Savetnik u sektoru za kulturno nasleđe Ministarstva kulture i informisanja… »

Granični prelaz Dubrakovo između Srbije i Crne Gore zatvoren zbog odrona

Blic 04.03.2018
Na graničnom prelazu Dobrakovo između Crne Gore i Srbije saobraćaj je potpuno obustavljen zbog odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore. Do odrona je došlo u noći između petka i subote, a od siline udara stena koje su se odronile došlo… »

Borba sa bujicom u niškoj banji: Voda odnela deo puta, poplavila objekte i obara stene (foto)

Blic 04.03.2018
Bujične vode Kutinske reke, Jelašničke reke i Rautovskog potoka donele su brojne probleme žiteljima naseljenih mesta na području gradske opštine Niška Banja. Prema rečima predsednika opštine Niška Banja Dejana Jovanovića, nabujala Kutinska reka… »

Ne bira sredstva da sačuva fotelju: Ljudi bahatog rektora sada počeli i da biju zaposlene na Univerzitetu

Blic 04.03.2018
Bezakonje na Univerzitetu u Kragujevcu se nastavlja. Potezi kojima bahati rektor Nebojša Arsenijević i njegova ekipa profesora pokušavaju da se održe u foteljama sve su bliži organizovanom kriminalu. Nedelja iza nas na Univerzitetu nije bila mirna… »