Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 04.03.2018

Favoriti, pikanterije, bizarni detalji: Sve što treba da znate pred dodelu Oskara

Blic 04.03.2018
90. Dodela Oskara na programu je u noći između nedelje i ponedeljka. Kod nas će prenos početi 5. marta u 2 časa iza ponoći na RTS1 i još u preko 220 zemalja. Voditelj će, drugu godinu zaredom, biti Džimi Kimel. Prosečna cena ove svečanosti… »

Danski "Šarmer" najbolji film Glavnog programa Festa

Blic 04.03.2018
"Beogradski pobednik" za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu 46. Festa pripao je danskom ostvarenju "Šarmer" u režiji Milada Alamia uz obrazloženje žirija da je reč o filmu koji je "kroz uverljivu priču i kroz složen glavni lik… »

Hajde sanjaj me sanjaj: Tri godine bez Vlade Divljana

Blic 04.03.2018
Muzičar Vlada Divljan preminuo je na današnji dan 4. marta 2015. godine. Poznat i priznat kao gitarista, pevač i glavna kreativna snaga kultnog sastava Idoli, a potom i po raznovrsnim projektima ostvarenim u okviru svoje samostalne karijere, Divljan… »

Neda Arnerić: Hvala vam na divnom priznanju, nadam se da ću još živeti i trčati

Blic 04.03.2018
Primajući nagradu Beogradski pobednik za životno delo i doprinos u kinematografiji na ovogodišnjem FESTU, naša velika glumica Neda Arnerić je rekla: - Ne osećam sa baš pobednikom jer ja svoju životnu i profesionalnu trku još nisam istrčala, ali… »

Autor najboljeg srpskog filma na 46. Festu Lazar Bodroža: "Ederlezi Rising“ smo napravili iz inata

Blic 04.03.2018
Naučnofantastična melodrama „Ederlezi Rising“, debitantski film Lazara Bodrože, najbolji je film programa „Srpski film“ 46. Festa. Sem Beogradskog pobednika za najbolje ostvarenje, nagrade su dobili i reditelj, kao i glavni glumci: Sebastijan… »

Kralj Petar na samrtnoj postelji tražio da se podigne spomenik ovoj ženi

Blic 04.03.2018
Lazar Ristovski u ulozi kralja Petra I Karađorđevića projahaće 1. aprila starom čaršijom Tešnjar i tako će, pet godina nakon najave, početi snimanje filma "Čarape kralja Petra", po istoimenom romanu Milovana Vitezovića. Kako je najavljeno posle… »

Premijera u Bitefu: Svi se mi borimo sa jednim velikim, udobnim dušekom

Blic 04.03.2018
Bitef teatar proslavio je u subotu 29. rođendan premijerom komada "Prostor za revoluciju" u koreografiji Isidore Stanišić i izvođenju Bitef dens kompanije. Prva repriza na programu je 16. marta u 20h u Bitef teatru. - Povod je bila stogodišnjica… »

"Napali su nas iste noći kao iz zasede": Iz pera Gordana Mihića izašla je serija koja je uzburkala Srbiju, a ovo je njegova…

Blic 04.03.2018
Odavno jedna televizijska serija nije podigla toliku prašinu kao što se desilo sa "Nemanjićima" na RTS-u, a otkako je za Novu godinu emitovana pilot-epizoda, njeni autori su izloženi paljbi javnosti. Seriju komentarišu i znani i neznani i kompetentni… »