Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 04.03.2018

Ubedljiva pobeda SNS-a, slede Đilas, Šapić i SPS, ostali ispod cenzusa

Glas Amerike 04.03.2018
BEOGRAD — Lista oko vladajuće Srpske napredne stranke osvojila je 45,1 odsto glasova na beogradsim izborima, pokazuju prvi podaci IPSOS-a na osnovu uzroka od 50 odsto. Prema tim podacima, još tri liste su prešle cenzus: lista Dragana Đilasa 18,5… »

Izlazne ankete u Italiji - niko nema većinu

Glas Amerike 04.03.2018
Prema izlaznim anketama sa biračkih mesta širom Italije, nijedna partija neće imati većinu u parlamentu, koja bi joj omogućila da formira vladu, ali su populističke stranke ostvarile veliki uspeh. Današnji izbori u Italiji definitivno će ostati… »

Sirija: Vladine trupe napreduju

Glas Amerike 04.03.2018
Sirijski državni mediji i aktivisti za ljudska prava navode da su vladine trupe i njihove savezničke paravojne snage zauzele izvesni broj sela i gradova duž istočne periferije enkalve Guta u blizini glavnog grada Damaska što je njihov najveći… »

Kina nezadovoljna novim uvoznim tarifama SAD

Glas Amerike 04.03.2018
Kina je dodala svoj glas rastućem broju zabrinutih glasova povodom tarifa koje će, kako se očekuje, kasnije ove nedelje, američki predsednik Tramp uvesti na uvoz čelika i aluminijuma. Na konferenciji za štampu pred godišnji sastanak kineskog… »

Izbori za Skupštinu grada Beograda

Glas Amerike 04.03.2018
Građani i lideri političkih stranaka i lista glasaju na izborima za Skuopštinu grada Beograda, u Beogradu, 4. marta 2018. (FoNet video grab)… »

U Srbiji do kraja godine izmena zakona o biocidima

Glas Amerike 04.03.2018
Izmena zakona o biocidnim proizvodima očekuje se u Srbiji tek u ovoj godini jer su se tek sada stekli uslovi, nakon završetka tvining projekta "Dalji razvoj upravljanja hemikalijama i biocidnim proizvodima", izjavio je ministar zaštite životne sredine… »