Izvor: Jugmedia/Regioni arhiva vesti 04.03.2018

Prokuplje pod vodom: EVAKUISANO 80 LJUDI

Jugmedia 04.03.2018
Od jutros je zbog ogromnog porasta reke Toplice proglašeno vanredno stanje u Prokuplju i za sada je zbog poplave evakuisano 80 osoba, od čega je 35 dece, javlja Kurir. Trenutno je stanje kritično, jer se brani naselje Guba i Liparsko naselje. Voda je u… »

Gadžin Hah bez struje, dalekovod oštetila nabujala reka

Jugmedia 04.03.2018
Stanovnici Gadžinog Hana i 33 sela na području te opštine ostali su bez struje nešto posle 11 časova pošto je topola pala i oštetila dalekovod kojim se taj kraj snabdeva električnom energijom, izjavio je predsednik opštine Gadžin Han Saša… »

IZBORI Danas se u Leskovcu glasa za rukovodstva mesnih zajednica

Jugmedia 04.03.2018
Leskovčani danas biraju članove saveta u 139 mesnih zajednica na redovnim izborima, a svoja prava moći će da iskoristi 119.144 upisana birača. Sva biračka mesta otvorena su jutros 7 i biće zatvorena u 20 časova. “Do 13 sati na birališta je… »

Vanredna situacija i u Doljevcu, EVAKUISANI MEŠTANI IZ DVA SELA

Jugmedia 04.03.2018
Opština Doljevac proglasila je vanrednu situaciju na području cele opštine zbog opasnosti od poplava dok su aktivisti Crvenog krsta sinoć evakuisali devet osoba iz sela Šainovac i četiri u selu Mekiš, piše Blic. Sekretar Crvenog krsta u Doljevcu… »

Pobeda koalicije oko SNS-a u 138 od 139 mesnih zajednica u Leskovcu

Jugmedia 04.03.2018
Osim u Lipovici, gde je pobedila lista Grupe građana Jovana Stankovića „Pokrenimo Lipovicu“, u svim ostalim mesni zajednicama na izborima za članove saveta, ubedljivu pobedu odnela je koalicija okupljena oko vladajuće Srpske narodne partije… »

Potok odneo betonirani prelaz u bojničkoj opštini

Jugmedia 04.03.2018
Saobraćaj na putu Kosančić-Ćukovac je u prekidu je danas jer je nabujali potok odneo betonirani prelazni mostić, kao i deo puta. U zadnje 3 godine na istom mestu bujice su odnele 4 ovakva prelaza, a meštani tvrde da je to zbog toga što su oni… »

Vodostaj Vlasine u padu, dežura se 24 časa

Jugmedia 04.03.2018
Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince prati situaciju na svim vodotokovima na teritoriji opštine Vlasotince i postupa u skladu sa proglašenjem vanredne odbrane od poplava, koju su jutro proglasile Srbijavode u slivu Južne Morave. To, prema… »

U Leskovcu i Lebanu dvorišta i oranice pod vodom

Jugmedia 04.03.2018
Usled naglog topljenja snega i padavina, u dvadesetak mesnih zajednica potopljena su dvorišta i oranice, a najkritičnije u selima Vlase i Gornje Trnjanje. „Na tim lokacijama smo angažovali skip, rešili smo i taj kanal, tako da je sada pod kontolom… »

Srbijavode proglasile: VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA u Vlasotincu

Jugmedia 04.03.2018
Zbog naglog porasta vodostaja, Javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode proglasilo je jutros vanrednu odbranu od poplava na sektoru M10 – Prokuplje – Leskovac – Vlasotince, na rekama Južna Morava, Toplica, Bresnička reka, Pusta reka, Jablanica… »

Pusta reka ne miruje, poplavljeno 500 hektara obradivih površina

Jugmedia 04.03.2018
Preko 500 hektara obradivih površina u Stubli nadomak Bojnika je i dalje pod vodom, a meštani tvrde da Pusta reka i dalje nadolazi i da im je uništila 80 posto obradivih površina. Lokalni čelnici još uvek nisu proglasili vanredno stanje, a meštani… »