Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 04.03.2018

(Foto) protesti u Skoplju: Demonstranti traže prekid pregovora sa Grčkom o promeni imena Makedonije!

Kurir 04.03.2018
SKOPLJE - Nekoliko hiljada ljudi demonstriralo je danas u Skoplju protiv promene imena Makedonije, zahtevajući od vlade da obustavi pregovore sa Grčkom. Učesnici protesta uzvikivali su: "Mi smo Makedonija", zahtevajući rezoluciju Ujedinjenih nacija… »

Zagrebački vandali: Ukradena bista Ive Lole Ribara iz parka

Kurir 04.03.2018
ZAGREB - Bista partizanskoga narodnog heroja Ive Lole Ribara ukradena je danas s postolja spomenika iz parka u Prilazu baruna Filipovića u Zagrebu. Policija navodi da je bista ukradena ranije danas, a nestanak su, kako se navodi, prijavili građani u… »

(Video, foto) čudo od bake: Stana u 101. godini hekla, čita, a evo šta je njen recept za dug život!

Kurir 04.03.2018
BANJALUKA - Stana Srdić je u decembru prošle godine proslavila 100. rođendan, a i dalje čita, hekla i plete. Jedva čeka da se prolepša vreme kako bi mogla da izađe i prošeta po dvorištu. Stana živi sa ćerkom Draginjom Macanović (74) i njenom… »

Tragedija braće na Mosoru: Planinar poginuo, bratu srce puklo od tuge kad je to video!

Kurir 04.03.2018
Dvojica braće, M.S. i A.S., stradala su sinoć u blizini planinarskog doma na Mosoru. Prema prvim informacijama, tragedija se dogodila na klizavom terenu, a reč ej o dvojici braće, iskusnih i strastvenih pasionara. Kao i svakog vikenda, braća su s… »

Samo 2 slepe osobe u BiH imaju pse vodiče: Evo zbog kojih se sve razloga zaostaje za svetom u pomoći slepima

Kurir 04.03.2018
Za pomoć pri kretanju slepih i slabovidih osoba često se koriste obučeni psi koje retko možete videti na bosanskohercegovačkim ulicama. Od 5.000 registrovanih slepih i slabovidih osoba na području cele Bosne i Hercegovine, samo dve osobe iamju psa… »

(Foto) robusni srpski momci iz grupe Levijatan dolaze u Hrvatsku: Ne diraj životinje, naći ćemo te!

Kurir 04.03.2018
"Ne diraj životinje, naći ćemo te", poručila je pre godinu grupa muškaraca iz Srbije sa fantomkama. Sebe su nazvali Levijatan i odlučili da neguju imidž opasnih momaka koji se bore za prava životinja. Počeli su da deluju čak dve godine pre nego… »

Skoro pola zaposlenih crnogoraca ima plate manje od 250 evra: Evo kako su izračunali prosek od 512 evra

Kurir 04.03.2018
Nedavno saopšteni zvanični podatak da u Crnoj Gori 77.000 zaposlenih ima neto plate manje od 250 evra, podgrejao je stare sumnje da je prosečna plata 512 evra, odnosno da li je tačna pošalica da mali broj građana jede meso, većina samo kupus, ali… »

Izetbegović: Protest veterana nezakonit, policija je morala da interveniše

Kurir 04.03.2018
Član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović rekao je da je moralo doći do intervencije pripadnika Federalne uprave policije (FUP) na petlji Šićki Brod, gde je navodno došlo do nasilnih incidenata. "Policija je morala da interveniše, jer… »

Protest u SAD: Makedonski iseljenici za zaštitu imena svoje domovine

Kurir 04.03.2018
Grupe makedonskih iseljenika u SAD nastavljaju danas protest zbog promene ustavnog imena Makedonije. Skupovi pod sloganom "Mi smo Makedonija" organizovani su u Vašingtonu, Njujorku, Nju Džersiju i Masačusetsu. Demonstranti traže da makedonska vlada… »

(Video) Zbog jezivog odrona zatvoren prelaz sa Srbijom: Da je vozač naišao samo 2 minuta kasnije, završio bi u ledenom Limu!

Kurir 04.03.2018
Na graničnom prelazu sa Srbijom, Dobrakovo, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog odrona na putu u međuprostoru, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG). Saobraćaj je preusmeren na granične prelaze Jabuka i Špiljani. U mestu Dobrakovo… »