Izvor: Mondo/Balkan arhiva vesti 04.03.2018

Protesti u Skoplju: Mi smo Makedonci! (foto)

Mondo 04.03.2018
Hiljade ljudi protestovale su danas u Skoplju zbog promene imena Makedonije, zahtevajući od vlade da obustavi pregovore s Grčkom. Oni, takođe, zahtevaju rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom bi se zemlja priznala pod imenom Makedonija. Vladu i glavnu… »

Nestala bista Ive Lole Ribara u Zagrebu

Mondo 04.03.2018
Bista Ive Lole Ribara, postavljena oktobra prošle godine u zagrebačkom Prilazu baruna Filipovića, danas je nestala, nakon što je više puta skrnavljena ustaškim simbolima. Foto: MONDO, Jelica Dojčinović Za mesec dana nakon postavljanja, bista Lole… »

Tuga: Braća umrla u istom danu

Mondo 04.03.2018
U blizini planinarskog doma na Mosoru dogodila se porodična tragedija, u kojoj su, sticajem nesretnih okolnosti, smrtno stradala dva rođena brata. Foto: Guliver/getty images, Thinkstock Prema navodima hrvartskih medija, mlađi 57. godišnji brat je… »

Sveštenik ipak neće da se kandiduje za predsednika

Mondo 04.03.2018
Sveštenik Srpske pravoslavne crkve (SPC) Željko Rojević saopštio je da ne može da prihvati predlog Srpske koalicije da bude kandidat za predsednika Crne Gore, prenosi Informativna služba SPC. Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija Od srca blagodarim… »

Mediji u regionu: Apsolutna pobeda Vučićeve liste

Mondo 04.03.2018
Mediji u regionu na udarnim stranama objavili su vest da je predsednik SNS Aleksandar Vučić proglasio apsolutnu pobedu na beogradskim izborima i u još tri opštine - Sevojnu, Boru i Aranđelovcu. Agencije HINA i FENA prenele su da je Vučić u prvom… »