Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 04.03.2018

Danas izbori za odbornike skupštine grada, biračka mesta otvorena od 7 do 20 sati

Nova ekonomija 04.03.2018
U Beogradu se danas održavaju izbori za odbornike skupštine grada. Biračka mesta otvorena su od 7 do 20 sati, pravo glasa ima 1.606.693 birača, koji će moći da glasaju na 1.185 biračkih mesta. Na izborima, kroz 24 liste, učestvuje 36 stranaka… »

Angela Merkel po četvrti put kancelarka Nemačke

Nova ekonomija 04.03.2018
Nemačka Socijaldemokratska partija (SPD) glasala je za predloženu koalicionu vladu s konzervativcima kancelarke Angele Merkel. Ishod glasanja članova stranke poštom znači da će Angela Merkel četvrti put postati kancelarka, posle 12 godina na… »

Kina diže vojni budžet 'umereno', SAD pomno prati

Nova ekonomija 04.03.2018
Umereni rast potrošnje Kine na odbranu u poslednjh nekoliko godina ima za cilj da nadoknadi propuste iz prošlosti, a kineska vojska neće pretiti nikome. To je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Kine Džang Jesui. On je, međutim, odbio da… »

Fiskalni savet: Javne finansije nisu podsticajne za rast

Nova ekonomija 04.03.2018
Javne finansije Srbije i pored odličnog, izbalansiranog budžeta još nisu potpuno uređene, niti podsticajno utiču na privredni rast, po kom Srbija znatno zaostaje za zemljama Centralne i Istočne Evrope, saopštio je Fiskalni savet. Najvažniji cilj… »

EU priprema mere protiv američkih firmi i robnih marki

Nova ekonomija 04.03.2018
Evropska unija priprema mere protiv američkih firmi i robnih marki jer je predsednik Donald Tramp najavio taksu na uvoz čelika i aluminijuma u SAD. "EU priprema kontramere vezane za prava uvoza američkih proizvoda, na primer motocikle… »

U Srbiji nema dovoljno profesionalnih vozača za autobuse

Nova ekonomija 04.03.2018
U Srbiji nema dovoljno profesionalnih vozača za autobuse, upozorio je direktor kompanije "Ariva Litas" u Srbiji Dejan Bogunović. "Naša kompanija sada ne može na konkursu da bira vozače, već u radni odnos prima gotovo sve koji se jave s dozvolom D… »

Višečlana kriminalna banda opljačkala je supermarket Lidl u Dablinu

Nova ekonomija 04.03.2018
Šokantni snimci krađe robe iz supermarketa Lidl u Dablinu objavljeni su na društvenim mrežama i Jutjubu. Kako su mediji ranije objavili, višečlana kriminalna banda opljačkala je supermarket Lidl u Dablinu u koji je upala ukradenim bagerom… »

Novih sedam presuda u korist klijenata koji su tužili banke

Nova ekonomija 04.03.2018
Udruženje potrošača Efektiva objavilo je 7 novih prvostepenih presuda u korist klijenata koji su tužili banke zbog neosnovane naplate troškova za obradu kredita Dve presude je doneo sud u Novom Sadu, a pet sud u Somboru u kojima se navodi da banka… »

Trećina je nestala: Agrokor ubio profit bankama

Nova ekonomija 04.03.2018
Banke u Hrvatskoj su u 2017. iskazale bruto dobit iz poslovanja od 4,15 milijardi kuna (557,4 miliona evra), što je za oko trećinu manje nego godinu ranije. Kako pokazuju podaci Hrvatske narodne banke, na pad profitabilnosti banaka u prošloj godini… »

Najava iz Erbasa: Šta planiraju za Srbiju i 'Momu'?

Nova ekonomija 04.03.2018
Potpredsednik "Erbasa" za JIE Cezar Sančez Lopez kaže da kompanija radi na sertifikaciji Vazduhoplovnog zavoda u Batajnici za remont helikoptera "gazela". On je izjavio da se planira saradnja sa vojskom, policijom i industrijom u narednom periodu… »