Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 04.03.2018

Beogradski izbori: IPSOS na uzorku od 90,6 odsto: SNS 64 odbornika, Đilas 26, Šapić 12 i SPS osam

Novi magazin 04.03.2018
U Beogradu je večeras u 20 sati završeno glasanje za 110 odbornika Skupštine grada. Svakom biraču koji se nađe na biračkom mestu u trenutku zatvaranja biće omogućeno da glasa. Na izborima su učestvovale 24 liste, a pravo glasa imao je 1.606.931… »

Đilas: Verujem da je većinska volja promena vlasti

Novi magazin 04.03.2018
Kandidat za gradonačelnika liste "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas izjavio je večeras da ne zna izborne rezultate, ali da veruje da će na kraju pokazati da je promena vlasti u Beogradu većinska volja birača. "Želim… »

Damjanović (SRS): SRS sigurno neće biti u Skupštini Beograda, Beograđani nam nisu dali poverenje

Novi magazin 04.03.2018
Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović izjavio je večeras da Beograđani nisu dali poverenje SRS, i da ta stranka u ovom mandatu sigurno neće biti u Skupštini grada Beograda. "Naše ideologije se nećemo… »

Stefanović: Očekujemo da izlaznost u Beogradu bude oko 52 odsto

Novi magazin 04.03.2018
Predsednik beogradskog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je izborni dan prošao sa najmanjim brojem incidenata, uz poštovanje demokratske procedure i da očekuje da će izlaznost u Beogradu biti oko 52 odsto… »

Dačić: Ostvarili smo svoj cilj, spremni smo za nastavak koalicije sa SNS

Novi magazin 04.03.2018
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras da je koalicija SPS-JS na izborima za Skupštinu Beograda ostvarila svoj cilj, i da je spremna za nastavak koalicije sa Srpskom naprednom strankom. Pre nego što su Dačić… »

Inicjiativa Ne davimo Beograd upozorila na mašineriju koja je kontrolisala birače

Novi magazin 04.03.2018
Predstavnik izborne liste broj 12 - "Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd – Žuta patka – Čiji grad, naš grad – Ksenija Radovanović" Vujo Ilić upozorio je večeras na "razmere mašinerije" koja je sa spiskovima kontrolisala i evidentirala građane na… »

DJB i Dveri: Brojne nepravilnosti i kršenje pravnih i etičkih normi

Novi magazin 04.03.2018
Predstavnici liste Dosta je bilo i Dveri ocenili su večeras da su današnje izbore za odbornike Skupštine Grada Beograda obeležile mnoge nepravilnosti i kršenje pravnih i etičkih normi. Prvi na listi Vojin Biljić ocenio je da je dan bio pun izbornih… »

Vučić: SNS u Beogradu bez partnera ima apsolutnu većinu u parlamentu

Novi magazin 04.03.2018
Predsednik Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" osvojila više od 45 odsto glasova na današnjim izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, a… »

Šutanovac (DS): Rezultat loš, neću bežati od odgovornosti

Novi magazin 04.03.2018
Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je večeras da je rezultat koji je ta stranka ostvarila na beogradskim izborima loš, i da on neće bežati od odgovornosti za to što je koalicija ostala ispod cenzusa. Na prvoj konferenciji… »

Inicijativa: Na biračkom mestu vođeni paralelni spiskovi; SNS: Inicijativa snima i popisuje birače (VIDEO)

Novi magazin 04.03.2018
Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je danas da je u toku prepodneva utvrdila vođenje paralelnih evidencija glasača na više biračkih mesta, a da su njihovi kontrolori i građani koji su ukazali na povrede napadnuti. Inicijativa je navela da je… »