Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 04.03.2018

Protesti u Skoplju protiv promene imena države

RTS 04.03.2018
Nekoliko hiljada ljudi demonstriralo je u Skoplju protiv promene imena Makedonije, zahtevajući od vlade da obustavi pregovore sa Grčkom. Učesnici protesta su uzvikivali: "Mi smo Makedonci." Demonstranti zahtevaju rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom bi… »

Iz zagrebačkog parka ukradena bista Lole Ribara

RTS 04.03.2018
Bista partizanskoga narodnog heroja Ive Lole Ribara ukradena je s postolja spomenika iz parka u Prilazu baruna Filipovića u Zagrebu, potvrdila je zagrebačka Policijska uprava. Policija navodi da je bista ukradena ranije danas, a nestanak su, kako se… »

Pretresi na Cetinju i Podgorici, oduzeti oružje i municija

RTS 04.03.2018
Crnogorska policija izvršila je, u okviru nastavka borbe protiv organizovanog kriminala, pretres na pet lokacija na Cetinju i jednoj u Podgorici, gde su pronađeni oružje, municija, eksploziv. Pretreseni su stanovi koji pripadaju "bezbednosno… »

Crna Gora, sveštenik SPC ipak neće biti predsednički kandidat

RTS 04.03.2018
Željko Rojević, sveštenik Srpske pravoslavne crkve, saopštio je da ne može da prihvati predlog Srpske koalicije da bude kandidat za predsednika Crne Gore, prenosi Informativna služba SPC. Od srca blagodarim Srpskoj koaliciji na ukazanom poverenju i… »

Karamarko: U Hrvatskoj sve još miriše na Udbu

RTS 04.03.2018
Nakon što je bivši zvaničnik tajne službe iz perioda bivše SFRJ Josip Manolić u četvrtak oslobođen optužbi za klevetu u procesu koji je Tomislav Karamarko protiv njega pokrenuo zbog tvrdnje da je bio saradnik te tajne službe, bivši šef HDZ-a… »

"Dokument Komisije za suočavanje s prošlošću realan i bez ideologije"

RTS 04.03.2018
U Hrvatskoj ne prestaju polemike o zaključcima i preporukama Komisije za suočavanje s prošlošću, komentariše ih i levica i desnica i vlast i opozicija. Komisija je, naime, premijeru Andreju Plenkoviću nakon godinu dana rada predala dokument u kojem… »

Sve o Evi

RTS 04.03.2018
Vest da Eva Glavišnig, bivša šefica austrijskih Zelenih, dolazi na rukovodeće mesto u "Novomatiku", jednom od najvećih svetskih koncerna za igre na sreću, kao bomba je pre dva dana odjeknula u austrijskoj javnosti. Taj akt zadaje konačan udarac… »