Izvor: Sputnik/Balkan arhiva vesti 04.03.2018

Protesti u Skoplju protiv promene imena: Mi smo Makedonci!

Sputnik 04.03.2018
Nekoliko hiljada ljudi demonstriralo je danas u Skoplju protiv promene imena Makedonije, zahtevajući od vlade da obustavi pregovore sa Grčkom. Oni, takođe, zahtevaju rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom bi se zemlja priznala pod imenom „Makedonija“… »

Predlog Grčke u nacrtu sporazuma: „Gornjamakedonija“

Sputnik 04.03.2018
Grčka vlada predložila je u nacrtu sporazuma da novo ime za Makedoniju bude "Gornjamakedonija", javlja grčki dnevnik "Nea selida". Kako navodi, Atina predlaže složeno ime u formi jedne reči koje se neće prevoditi na drugim jezicima, a protiv je… »

Sveštenik SPC neće biti kandidat za predsednika Crne Gore

Sputnik 04.03.2018
Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Željko Rojević saopštio je da ne može da prihvati predlog Srpske koalicije da kao nestranačka ličnost bude kandidat za predsednika Crne Gore. On se zahvalio Koaliciji na ukazanom poverenju i predlogu da bude… »

U Hrvatskoj sve još miriše na Udbu

Sputnik 04.03.2018
Nakon što je bivši zvaničnik tajne službe iz perioda bivše SFRJ Josip Manolić u četvrtak oslobođen optužbi za klevetu u procesu koji je Tomislav Karamarko protiv njega pokrenuo zbog tvrdnje da je bio saradnik te tajne službe, bivši šef HDZ-a… »

Izetbegović: Nećemo odustati od načina izbora državnog vrha

Sputnik 04.03.2018
Bošnjačka strana neće ni pod kojim uslovima odustati od dosadašnjeg načina izbora članova Predsedništva BiH, izjavio je danas lider Stranke demokratske akcije i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović. Izetbegović je rekao da… »

Prava Crna Gora: Marko Milačić kandidat za predsjednika (video, foto)

Sputnik 04.03.2018
Nova politička snaga „Prava Crna Gora“ održala je danas osnivački kongres u Podgorici, na kojem je predsjednik te partije Marko Milačić saopštio da će se na predstojećim izborima koji će biti održani 15. aprila kandidovati za predsjednika… »