Izvor: Srbija danas arhiva vesti 04.03.2018

Velika izlaznost građana na lokalnim izborima u Sevojnu

Srbija danas 04.03.2018
Nisu zabeležene nikakve nepravilnosti. Na lokalnim izborima u Sevojnu izlaznost do podneva je bila 23,74 odsto što je za šest odsto više u odnosu na prošlogodišnje predsedničke izbore. Prema informacijama iz Opštinske izborne komisije do sada nisu… »

"Mi smo Makednoci": Protest u Skoplju protiv promene imena (foto)

Srbija danas 04.03.2018
Proteste je organizovao pokret "Mi smo Makedonija" Nekoliko hiljada ljudi demonstriralo je danas u Skoplju protiv promene imena Makedonije, zahtevajući od vlade da obustavi pregovore sa Grčkom. Oni, takođe, zahtevaju rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom… »

Vanredna situacija u Zaječaru, Prokuplju i Doljevcu: Strah od opasnosti od poplava, počele evakuacije

Srbija danas 04.03.2018
Trenutno je stanje kritično. Gradsko veće Zaječara proglasilo je vanrednu situaciju u tom mestu zbog opanosti od poplava, potvrdio je Boško Ničić, gradonačelnik. – Delovi sela Vratarnica su već pod vodom, međutim, prava opasnost nam tek stiže… »

Cela opština Gadžin Han ostala bez struje: Havarija - meštani u totalnom mraku

Srbija danas 04.03.2018
Zbog havarije kod Taskovića bez struje je ostalo Lazarevo selo i deo Prve kutine koji se nalaze na području susedne opštine Niška Banja. Zbog havarije na 35 kW dalekovodu do koje je došlo danas oko 11.15 časova, bez struje je ostala cela opština… »

Moguće poplave: Pripravnost u Lučanima

Srbija danas 04.03.2018
Očekuje se porast vodostaja reke Bjelice. - Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je doneo naredbu o stanju pune pripravnosti, što podrazumeva stalna dežurstva i preventivno delovanje - istakla predsednica opštine Lučani, Vesna… »

Gradonačelnik čestitao zlatnoj Ivani Španović

Srbija danas 04.03.2018
Veliki uspeh srpske atletičarke. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je najboljoj srpskoj atletičarki Ivani Španović na novom uspehu. Ona je danas osvojila zlatnu medalju na Svetskomdvoranskom prvenstvu u Birmingemu, pobedivši… »

Ledeni talas je prošao i sledi nam otopljenje: Pogledajte vremensku prognozu za naredni period

Srbija danas 04.03.2018
Treba biti oprezan. U Srbiji će u jutarnjim i prepodnevnim satima biti oblačno, mestimično sa snegom, na jugu i istoku sa kišom i susnežicom, uz maksimalnih šest stepeni Celzijusa na jugu i istoku zemlje. Po podne i uveče biće suvo, uz delimično… »

Izlaznost do 18 časova: U Sevojnu 56,56 odsto birača; Bor - 48,55%; Aranđelovac - 47,25%

Srbija danas 04.03.2018
Biračka mesta otvorena su u 7 sati, a zatvaraju u 20 sati. Do 18 sati na lokalne izbore u Sevojnu izašlo je 56,56 odsto upisanih birača, u Boru 48,55 odsto, a u Aranđelovcu je izašlo je 47,25 odsto birača. Biračka mesta otvorena su u 7 sati, a… »

Vozači, oprez: U Beogradu i u Vojvodini sneg, u ostatku Srbije kiša

Srbija danas 04.03.2018
Česta je i pojava odrona. Sneg slabog do umerenog intenziteta pada na području Vojvodine i u Beogradu, a u ostalim krajevima Srbije pada kiša, koja se zbog niskih temperatura u nekim delovima ledi pri tlu, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije… »

Borba sa bujicom u Niškoj Banji: Voda odnela deo puta, poplavila objekte i obara stene

Srbija danas 04.03.2018
Žitelji Niške Banje u velikom problemu zbog bujičnih voda. Bujične vode Kutinske reke, Jelašničke reke i Rautovskog potoka donele su brojne probleme žiteljima naseljenih mesta na području gradske opštine Niška Banja. Prema rečima predsednika… »