Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 04.03.2018

Skoplje na nogama zbog promene imena: Mi smo Makedonci!

Vesti online 04.03.2018
Nekoliko hiljada ljudi demonstriralo je danas u Skoplju protiv promene imena Makedonije, zahtevajući od vlade da obustavi pregovore sa Grčkom. Oni, takođe, zahtevaju rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom bi se zemlja priznama pod imenom Makedonija. Vladu… »

Policija u akciji: Pretresi na Cetinju i Podgorici - oduzeto oružje, municija...

Vesti online 04.03.2018
Crnogorska policija izvršila je, u okviru nastavka borbe protiv organizovanog kriminala, pretres na pet lokacija na Cetinju i jednoj u Podgoricu, gde je pronađeno i oduzeto oružje, municija i eksploziv... Pretreseni su stanovi koji pripadaju… »

Grčka ima neobičan predlog za novo ime Makedonije

Vesti online 04.03.2018
Grčka vlada predložila je u nacrtu sporazuma da novo ime za Makedoniju bude "Gornjamakedonija", javlja grčki dnevnik "Nea selida". Kako navodi, Atina predlaže složeno ime u formi jedne reči koje se neće prevoditi na drugim jezicima, a protiv je… »

Izetbegović: BiH ne sme sebi da dopusti još jedan zastoj

Vesti online 04.03.2018
Član Predsedništva BiH i predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, izjavio je da "nova strategija EU za proširenje na Balkan, kroz program šest vodećih inicijativa, pruža šansu za rešenje svih ili skoro svih problema i zastoja s… »

Stogodišnja Banjalučanka i dalje čita, hekla i plete

Vesti online 04.03.2018
Stana Srdić i nakon što je u decembru prošle godine proslavila 100. rođendan i dalje čita, hekla i plete, a raduje se lepšem vremenu kako bi mogla da izađe i prošeta po dvorištu. Stana živi sa ćerkom Draginjom Macanović (74) i njenom porodicom… »

Hrvatima je važniji Vučić od iseljavanja mladih

Vesti online 04.03.2018
Poseta srpskog predsednika Hrvatskoj druga je najvažnija tema proteklog meseca u Hrvatskoj, odmah posle Agrokora, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja u toj zemlji. Prema istraživanju, prvi put se na trećem mestu negativne liste našao… »

"U Hrvatskoj sve još miriše na nju - Udbu "

Vesti online 04.03.2018
Nakon što je bivši zvaničnik tajne službe iz perioda bivše SFRJ, Josip Manolić u četvrtak oslobođen optužbi za klevetu u procesu koji je Tomislav Karamarko protiv njega pokrenuo zbog tvrdnje da je bio saradnik re tajne službe, bivši šef HDZ… »

U jami žrtve komunista?

Vesti online 04.03.2018
Podgorički "Dan" tvrdi da je, zahvaljujući svom fotoreporteru Željku Šapuriću i novinarki Biljani Brašnjo, na lokalitetu Dubrave iznad gornjepoljskog sela Šume, desetak kilometara od Nikšića, otkrivena jama, masovna grobnica iz Drugog svetskog… »