Svet arhiva vesti 04.03.2018

Nemačka dobija novu vladu, Merkel četvrti kancelarski mandat

Vesti online 04.03.2018
Odlukom socijaldemokrata da podrže koalicionu vladu sa demohrišćanima Angele Merkel, otklonjena je i poslednja prepreka da Nemačka do sredine marta dobije novu vladu, a Angela Merkel započne svoj četvrti kancelarski mandat. Predstavnici nemačke… »

Nova "žrtva" Femena – Berluskoni, "istekao ti je rok"

B92 04.03.2018
Milano -- Obnažena članica feminističke grupe Femen upala je na glasačko mesto u Milanu, u trenutku kada je tamo glasao bivši premijer Silvio Berluskoni (81). Žena, na čijim su obnaženim grudima crnim markerom bile ispisane reči "Berluskoni… »

Stravična oluja u SAD odnela najmanje 9 života: Naleti vetra i do 145 km na čas, bez struje 1,5 miliona ljudi (FOTO) (VIDEO)

Telegraf 04.03.2018
Guverneri američkih država Masačusetsa i Njujorka proglasili su vanredno stanje, a ranije su to uradili guverneri Merilenda i Virdžinije. Snažna oluja koja je pogodila istočni deo SAD, do sada je odnela najmanje devet života, a 1,5 miliona ljudi… »

Snažan zemljotres: u El Salvadoru, tresle se zgrade

Blic 04.03.2018
Zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale zatresao je zgrade u El Salvadoru, javlja Rojters pozivajući se na svedočenje očevidaca iz ove centralnoameričke države. Navodi se da je preliminarne podatke o jačini potresa objavilo Ministarstvo za… »

Građani Švajcarske odabrali da nastave sa TV pretplatom

Politika 04.03.2018
BERN - Zvanični rezultati referenduma u Švajcarskoj na kojem se glasalo o ukidanju TV pretplate u toj zemlji pokazuju da je većina građana Švajcarske glasala protiv ukidanja pretplate. Kako prenosi AP pozivajući se na izveštaj državne televizije… »

Hurijet: Uhapšeni državljani Srbije u Istanbulu, spremali veliku pljačku

RTS 04.03.2018
U Istanbulu su uhapšena četiri srpska državljanina, zbog sumnje da su planirali veliku pljačku, javlja "Haberturk". Policajci su prilikom pretresa na parkingu 21. februara pronašli oružje – duge cevi i 25 metaka za oružje, kao i četiri ručna… »

Kina diže vojni budžet 'umereno', SAD pomno prati

Nova ekonomija 04.03.2018
Umereni rast potrošnje Kine na odbranu u poslednjh nekoliko godina ima za cilj da nadoknadi propuste iz prošlosti, a kineska vojska neće pretiti nikome. To je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Kine Džang Jesui. On je, međutim, odbio da… »

Velika zaplena droge: Brod pun kanabisa presretnut kod Krita

Vesti online 04.03.2018
Grčka Obalska straža da je zaplenila oko 1,3 tone obrađenog kanabisa, sakrivenog na ribarskom brodu sa stranom zastavom koji je krenuo iz Sirije ka jednoj evropskoj luci, a presretnut je kod obala grčkog ostrva Krit. Posle trodnevne operacije… »

Zbog gustog snega odloženo 30 letova iz Moskve

RTS 04.03.2018
Više od 30 letova sa moskovskih aerodroma odloženo je zbog lošeg vremena i gustih snežnih padavina u ruskoj prestonici, objavio je portal "Jandeks". Koko navodi Tas sa aerodroma "Šeremetjevo" odložena 24 leta, sa "Domodedova" devet uz 14 otkazanih… »

Neograničeni mandat za predsednika Sija

Večernje novosti 04.03.2018
U Pekingu počinje zasedanje 3.000 delegata kineskog parlamenta, u znaku objave vladajuće partije o izboru šefa države. Objava o okončanju ograničenja izbora predsednika na dva mandata. POČETAK zasedanja kineskog parlamenta, koje počinje danas uz… »