Arhiva vesti 05.03.2018

Za manje od godinu – ogromne promene "beogradskog mnjenja"

B92 05.03.2018
Iako je od predsedničkih do beogradskih izbora prošlo manje od godinu dana, promene u rezultatima su značajne. Na izjašnjavanje o budućem prvom čoveku Srbije u aprilu prošle godine izašlo je 56,5 odsto, odnosno oko 916.000 građana Beograda sa… »

Renci će podneti ostavku: Očigledno je da moram da odem

B92 05.03.2018
Lider italijanske Demokratske partije Mateo Renci potvrdio je da će podneti ostavku na tu funkciju nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima u Italiji. "Očigledno je da ja moram da napustim kormilo Demokratske partije", rekao je Renci, prenosi… »

Alimpijević besneo: Da opalim šamar svoj trojici?!

Mondo 05.03.2018
Trener Zvezde vikao na izabranike na jednom tajm-autu u Laktašima. Foto: MN Press Crvena zvezda mts pobedila je na gostovanju Igokei, osvojila prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Za pobedu u Laktašima, braniocu titule bilo je potrebno… »

Stefanović naložio hitne mere prevencije od mogućih poplava

Novi magazin 05.03.2018
Komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović naložio je danas svim štabovima za vanredne situacije da hitno preduzmu sve neophodne preventivne i operativne mere kako bi se smanjio rizik… »

Uhapšen lekar sa VMA zbog korupcije

Radio 021 05.03.2018
U zajedničkoj akciji Vojnobezbednosne agencije, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Vojne policije, uhapšen je potpukovnik B. R, lekar na Vojnomedicinskoj akademiji, zbog sumnje da je duže vreme zloupotrebljavao svoj položaj. "Nakon višemesečnog… »

Vujović: Srbija treba da ima novi program sa MMF, bez finansijske podrške

SEEbiz 05.03.2018
KOPAONIK - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas na Kopaoniku da je Srbija uspešno završila trogodišnji aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i da sa tom finansijskom institucijom treba da ima novi program koji ne uključuje… »

Obradović (Dveri): Nećemo priznati ishod izbora dok se ne uverimo u pravi rezultat

Novi magazin 05.03.2018
Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da koalicija Dveri - Dosta je bilo (DJB) neće priznati rezultate i ishod beogradskih izbora dok ne ostvari uvid u birački materijal i ne uveri se u svoj pravi rezultat, ali je dodao i da lično nema prava… »

Kuburović: Nema govora o povlačenju predloga ustavnih amandmana

Radio 021 05.03.2018
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da predlog izmena Ustava Srbije koje se odnose na pravosudje neće biti povučen. "O povlačenju teksta nema reči. To je nešto iza čega ministarstvo čvrsto stoji", rekla je Kuburović na poslednjem… »

Vujović: Neću odobriti da plate rastu brže od rasta privrede

Vesti online 05.03.2018
Ministar finansija Dušan Vujović rekao je na Kopaonik biznis forumu da neće dati saglasnost da plate i penzije rastu brže od rasta privrede. On nije hteo da komentariše da li će ostati u Vladi ukoliko rashodi ipak budu veći od onoga za šte je… »

GIK: SNS ima većinu u 15 od 17 beogradskih opština

Blic 05.03.2018
Lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" osvojila je najviše glasova u 15 od 17 beogradskih opština na lokalim izborima za gradski parlament, saopštila je Gradska izborna komisija (GIK). Najveći uspeh lista SNS je ostvarila u opštinama… »