Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 10.03.2018

Napadač ubio tri žene u domu za veterane u Kaliforniji

Glas Amerike 10.03.2018
U Kaliforniji su saopštena imena napadača i tri žene koje je držao kao taoce i ubio u jučerašnjem napadu u domu za veterane u Severnoj Kaliforniji. Osumnjičeni je identifikovan kao 36-godišnji Albert Vong dok su njegove žrtve bile zdravstvene… »

Tilerson se "ne oseća dobro", otkazao sastanke u Keniji

Glas Amerike 10.03.2018
NAIROBI, KENYA — Američki državni sekretar Reks Tilerson otkazao je celodnevne sastanke u Kenji planirane za današnji dan zbog bolesti. Državni podsekretar Stiv Goldstin izjavio je da se Tilerson "ne oseća dobro posle nekoliko dugih radnih dana u… »

Nova primena veštačke inteligencije u borbi protiv ekstremizma

Glas Amerike 10.03.2018
Borba za identifikaciju i uklanjanje ekstremističkih video materijala sa interneta dobila je novo oružje - veštačku inteligenciju za skeniranje hiljada snimaka. Milioni snimaka se kače na internet svakog dana, tako da je kompanija „ASI Data… »

Kompanija iz Holandije predstaviće novo leteće vozilo

Glas Amerike 10.03.2018
Kompanije iz Holandije najavila je zvaničnu prezentaciju letećeg vozila, koju čini kombinacija žiroplana i sportskog automobila. Ako pretpostavimo da imate oko 600 hiljada dolara i odgovarajuće mesto za poletanje i sletanje leteće vozilo sa dva… »

U Kabulu otvorena biblioteka na točkovima

Glas Amerike 10.03.2018
U Kabulu se pojavila nova biblioteka, ali ova je na točkovima - deo šireg plana za promociju čitanja i pismenosti za decu i tinejdžere u glavnom gradu Kabula. Oni koji žele da pročitaju dobru knjigu - samo treba da traže plavi autobus. Autobus… »

Vašington: Inovativna biblioteka,novo mesto okupljanja

Glas Amerike 10.03.2018
Proteklih 10 godina, lokalne vlasti u glavnom gradu SAD renoviraju gradske biliblioteke, u nadi da će stvoriti centre društvenog okupljanja na mestima gde su ljudi nekad dolazili samo da bi čitali knjige, a jedna od njih je i inovativna "Vest End"… »

Ofanziva ponovo u Istočnoj Guti, dan nakon što je stigla humanitarna pomoć

Glas Amerike 10.03.2018
"Humanitarni radnici ne treba da stavljaju svoje živote u rizik da bi isporučili pomoć" Guti u Siriji, rekao je regionalni direktor Međunarodnog komiteta crvenog krsta (ICRC) za Bliski istok nakon što su žestoke borbe otežale napore da se dostavi… »