Izvor: N1 Info arhiva vesti 10.03.2018

Ivanić: Razmena teritorije sa Srbijom bi bila korisna za BiH

N1 Info 10.03.2018
Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da očekuje pravu "eksploziju sukoba", ako visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nešto nametne u vezi sa Izbornim zakonom BiH. Ivanić smatra i da bi razmena teritorije sa Srbijom oko Rudog trebalo da… »

Vesić: Počelo saniranje oštećenih kolovoza u gradu

N1 Info 10.03.2018
Gradski menadžer Goran Vesić kazao je da su ekipe "Beogrаd-putа" počele sаnirаnje oštećenjа kolovoza u svih deset grаdskih opštinа, nakon otapanja snega i niskih temperаturа. Kako navodi Beoinfo, Vesić je kazao da su plаnirаni rаdovi… »

Pucao na policajce, pa se skrivao se u minskom polju u BiH

N1 Info 10.03.2018
Policajci su u subotu locirali osumnjičenog koji se skrivao na miniranom području između Doboja i Maglaja na severu Bosne i Hercegovine, pošto je u petak pucao na dvojicu policajaca iz Doboja i ranio ih, a zatim je i uhapšen. Mustafa Hasanbašić i… »

FP: Kako je Vučić postao omiljeni evropski autokrata

N1 Info 10.03.2018
Evropa podriva svoj kredibilitet birajući stabilnost umesto demokratije na Balkanu, piše Foreign Policy (FP). Osvrćući se na izveštaj Doma lordova o Zapadnom Balkanu u kojem se navodi da je Evropska unija izabrala "stabilnost nad demokratskim… »

Sunčano i toplo, do 19 stepeni

N1 Info 10.03.2018
U Srbiji će biti sunčano i toplo, a u jutarnim satima moguća je kratkotrajna magla u kotlinama i duž rečnih tokova, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura biće od nule do sedam, najviša dnevna znatno iznad… »

Stefanović: Hitno pooštriti kazne za napade na policajce

N1 Info 10.03.2018
Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom novog slučaja napada na policijske službenike, koji su uprkos tome uspeli da spreče pokušaj krađe u Boru, da će predložiti hitne izmene zakona kojim će se… »

Uvedena redovna odbrana od poplava na delu Save

N1 Info 10.03.2018
Zbog znatnog porasta vodostaja, jutros je na delu Save uvedena redovna odbrana od poplava, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine. Porast vodostaja na vojvođanskim rekama prouzrokovan je visokim temperaturama i topljenjem snega, a… »

Šapić: Pravim stranku ili pokret

N1 Info 10.03.2018
U sledećih nekoliko meseci registrovaćemo stranku ili pokret na teritoriji celog Beograda, izjavio je trećeplasirani na beogradskim izborima Aleksandar Šapić. "Ako se ukaže potreba, razmislićemo hoćemo li ići i na celu Srbiju“, rekao je… »

Dečak upao u reku u Arilju i udavio se

N1 Info 10.03.2018
Petogodišnji dečak iz ariljskog naselja Rigošte upao je danas oko podneva u reku Rzav. Pronađen je nakon sat i po vremena potrage i prevezen u bolnicu na reanimaciju, ali su nakon pola sata borbe za njegov život, lekari konstatovali smrt, prenosi… »

Vulin: Planiramo da uložimo više u vojno školstvo

N1 Info 10.03.2018
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je radove u Internatu Vojne gimnazije u Beogradu i izjavio da oni teku "kako treba i da će deca veoma brzo moći da obavljaju nastavu i da žive u najboljim mogućim uslovima". "Vojno školstvo će se… »