Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 10.03.2018

Dodik: Nećemo prihvatiti nametnuta rešenja o Izbornom zakonu

Slobodna Evropa 10.03.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da RS neće prihvatiti nijednu odluku visokog predstavnika u BiH koja se odnosi na Izborni zakon BiH, makar se ona odnosila samo na Federaciju BiH. "Visoki predstavnik ne može ništa da nametne"… »

Službenici opštine Novi Beograd uhapšeni zbog korupcije

Slobodna Evropa 10.03.2018
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) saopštilo je da su uhapšene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita, prenosi N1. Uhapšeni su službenici opštine Novi Beograd N. J. (56) i M. Š… »

Protest u Bukureštu dok traje kongres vladajućih socijaldemokrata

Slobodna Evropa 10.03.2018
Nekoliko desetina demonstranata okupilo se danas u Bukureštu ispred zgrade u kojoj se održava Kongres vladajuće rumunske Socijaldemokratske partije (PSD), usred kritika na račun vlade i šefa te partije Livijua Dragnee, prenosi Beta. Ispred zgrade u… »

Pešić: Fašizam se vratio

Slobodna Evropa 10.03.2018
Milica Pešić je rođena levoruka u vreme kad levorukost nije bila "društveno-prihvaćena norma". Prve tri godine učiteljica je sve pokušala da je prevede na desno. Stajanje u ćošku, slanje kod direktora škole. A, onda se u četvrtom razredu… »

Makron: Indija i Francuska imaju iste vizije i interese

Slobodna Evropa 10.03.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron istakao je u Nju Delhiju značaj francusko-indijskog prijateljstva, sa ambicijom da posle Bregzita Francuska zameni Veliku Britaniju u strateškom partnerstvu sa Indijom, prenosi Beta, pozivajući se na Frans pres… »

U Belgiji skandal zbog neispravnog mesa, sporna firma izvozila i na Kosovo

Slobodna Evropa 10.03.2018
U Belgiji je nastao skandal zbog kvaliteta mesa koje konzumiraju građani, nakon što je otkriveno da je firma VEVIBA, jedan od važnijih dobavljača, funkcionisala u neprihvatljivim sanitarnim uslovima, te da je manipulisala sa sadržinom mesa kao i… »

Stiv Benon iznenadni gost na kongresu Nacionalnog fronta u Francuskoj

Slobodna Evropa 10.03.2018
Bivši glavni strateg i najbliži saradnik američkog predsednika Stiv Benon gost je dvodnevnog kongresa ekstremno desničarske francuske stranke Nacionalni front koja će, prema najavama predsednice Marin Le Pen, promeniti ime, prenosi Beta navode… »

Hilari Klinton pregovore s Pjongjangom smatra diplomatskom opasnošću

Slobodna Evropa 10.03.2018
Hilari Klinton, bivša šefica američke diplomatije i Trampova protivnica na predsedničkim izborima, ocenila je da vlada američkog predsednika Donalda Trampa greši što "ne vidi opasnost" u pregovorima koje planira da počne s vlastima Severne Koreje… »

Hadžikadić: Krajnje vrijeme da svi mi preuzmemo odgovornost za BiH

Slobodna Evropa 10.03.2018
Profesor Mirsad Hadžikadić, rođeni Banjalučanin, osnivač je i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Washingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti. Trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora… »

Socijalisti ne odustaju od spomenika Miloševiću

Slobodna Evropa 10.03.2018
Da li će Slobodan Milošević dobiti spomenik u Beogradu? O tome bi trebalo da odlučuje Komisija za spomenike i nazive ulica i trgova u novom sazivu gradskog parlamenta, nakon što su aktivisti Socijalističke partije Srbije (SPS) i udruženje… »