Izvor: Auto blog arhiva vesti 16.03.2018

Volvo na BG Car Showu

Auto blog 16.03.2018
Nepune tri nedelje nakon što ga je žiri specijalizovanih novinara proglasio Automobilom godine 2018. U Evropi, najnoviji Volvo model, XC40, zablistaće 22. marta u hali 4 Beogradskog sajma, na štandu ovlašćenog uvoznika, prodavca i servisera, Grand… »

Grand Motors: Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Auto blog 16.03.2018
Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim… »

Londonska policija dobila vozila sa pogonom na vodonične gorivne ćelije

Auto blog 16.03.2018
U poslednjih nekoliko godina primetni su napori pojedinih država i metropola da svoje policijske snage opreme patrolnim automobilima sa hibrdnim ili čisto električnim pogonom. Tako je, na primer, ukrajinska policija nabavila preko 600 plug-in hibridnih… »

Još dva nameta na gorivo

Auto blog 16.03.2018
Iako naša zemlja ima najviše takse na derivate u regionu, Nacrt zakona o naknadama predviđa da se iz cene goriva pokrivaju naknade za biogorivo i energetsku efikasnost od ukupno 25 para po litru, što će puniti državnu kasu sa dodatnih četiri… »

Na prodaju blindirani Peugeot 205 GTI

Auto blog 16.03.2018
O Peugeotu 205 su ispevani brojni hvalospevi, ali ovakav primerak sigurno niste videli. Stvari će sesti na svoje kada kažemo da je bivši vlasnik niko drugi nego francuski milijarder Bernard Arnault, osmi najbogatiji čovek sveta, prema Forbesu. Kada si… »

Snimljena nova Kia K900

Auto blog 16.03.2018
Kia Motors će uskoro i zvanično predstaviti novu generaciju modela K900 (na nekim tržištima kao Kia K9), ali smo zahvaljujući novim slikama u prilici da i pre promocije vidimo kako izgleda ova luksuzna limuzina. Slike doduše nisu najboljeg kvaliteta… »

Mercedes-Maybach GLS concept na Salonu u Pekingu

Auto blog 16.03.2018
Mercedes namerava da zada ozbiljne glavobolje Bentley Bentayga, Range Rover SVAutobiography i BMW X7 modelima, svojim novim GLS-om. Kako bi se to postiglo, pretvorili su Maybach u ultimativno luksuzno vozilo. Autocar prenosi da će Mercedes-Maybach GLS u… »

Serijski Aston Martin DBX će poneti naziv Verakai

Auto blog 16.03.2018
Aston Martin je još ranije potvrdio da će se koncept vozilo DBX pojaviti u proizvodnji, a kako stvari sada stoje prvi serijski primerci bi iz nove fabrike u Velsu mogli da se pojave u narednih 12 meseci. Ovaj crossover će međutim u serijskom izdanju… »

Premijera Audija Q8 u junu

Auto blog 16.03.2018
Audi je i zvanično potvrdio da će njihov dugo očekivani model Q8 imati premijeru u junu ove godine, i to u Šangaju. Q8 je još ranije najavljen sa nekoliko koncept vozila, prvo u januaru 2017. na sajmu u Detroitu, a zatim i u Ženevi u formi Q8 Sport… »

Nakon 30-ak kilometara sportske vožnje od Teslinih kočnica ne ostane skoro ništa

Auto blog 16.03.2018
Automobili sa standardnim kočnicama, posebno teški električni, nisu stvoreni za trkačku stazu, što je na najbolji način saznao vlasnik jednog primerka nakon što je svojom Teslom Model 3 odradio devet krugova na Laguna Seci. Matt Crowley je već na… »