Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 16.03.2018

Zašto Đule Van Gog ne čita novine?

BizLife 16.03.2018
Foto: YouTube screenshot Zvonimr Đukić Đule, “Prvi čovek” benda Van Gog, u jutarnjem programu Prve srpske televizije, objasnio je zbog čega ne čita novine i apelovao na medije da publici ponude više pozitivnih vesti, vesti o nečijim uspesima… »

Banke ne odustaju

BizLife 16.03.2018
Foto: Promo Banke imaju zakonsko pravo da naplaćuju troškove obrade kredita i da taj trošak prikažu u ugovoru koji potpisuju s korisnikom kredita, kazao je danas generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić. “Banke će nastaviti da… »

Srpska asocijacija menadžera ima nove programe

BizLife 16.03.2018
Foto: SAM/Promo Pilot projekti u 2018.godini biće Mastermind SAM i Business Hub inicijativa. Mastermind SAM Kombinaciju brejnstorminga, edukacije, jednake odgovornosti i podrške u grupnom okruženju kako bi se menadžerima unapredile poslovne i lične… »

Porasla vrednost građevinskih radova u Srbiji

BizLife 16.03.2018
Foto: Pixabay Vrednost ukupno izvedenih građevinskih radova u Srbiji je 2017. godine bila 5,5 odsto veća nego 2016. godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. To je blizu dva puta više od prethodne projekcije… »

Top poslovi za ovu nedelju

BizLife 16.03.2018
Foto: Pixabay Portal Poslovi.rs – online berza poslova, izdvaja za naše čitaoce Top 5 najnovijih oglasa. Evo šta je ove nedelje aktuelno: Softverska kompanija Gecko Solutions traži osobu na poziciji „Senior Java Software Engineer“ POGLEDAJTE… »

Trikovi za preduzetnike: 3 jednostavna koraka da prepolovite radno vreme

BizLife 16.03.2018
Foto: Pixabay Voditi biznis je jako teško i zahtevno, naročito kada ste na početku i pokrećete nešto bez ogromnih resursa velikih korporacija. Kao osnivač moraćete da pokrijete sve sfere poslovanja i obaveza, počevši od važnih sastanaka sa… »

Podrška prehrambenim proizvođačima

BizLife 16.03.2018
Foto: Pixabay Proizvođači prehrambenih proizvoda visoke vrednosti, inovativnih ili jedinstvenih na domaćem tržištu mogu da se prijave za program stručne podrške. Program stručne podrške će obuhvatati Oblasti tehnologije prerade hrane, dizajna… »

Babić progovorio: Zna šta nije, ali ne zna šta jeste

BizLife 16.03.2018
Foto: Screenshot Pink Vremenske prilike, otapanje kiše i snega nisu najvažniji uzrok odrona betonske konstrukcije na južnom kraku Koridora 10 niti potpornog zida na deonici Predejane. To je izjavio v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić, ali nije… »

Plaćanje sudskih taksi moći će i preko interneta

BizLife 16.03.2018
Foto: Pixabay Ministarstvo pravde planira da omogući plaćanje sudskih taksi i putem interneta, prenose Večernje novosti. U prošloj godini, hiljade građana je na ime sudskih taksi uplatilo 6,85 milijardi, a ministarstvu je od tog iznosa pripalo 20… »

Moćni Šveđani ulažu 50 miliona u softverski centar u Hrvatskoj

BizLife 16.03.2018
Foto: Youtube screenshot Markus Volenberg (Marcus Wallenberg), predstavnik moćne švedske poslovne dinastije koja je suvlasnik niza švedskih i svetskih kompanija, u četvrtak je boravio u Zagrebu i najavio ulaganje do 50 miliona evra u softverski centar… »