Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 16.03.2018

Šef Misije MMF: Vraćamo se u maju u Beograd

Dnevnik 16.03.2018
VAŠINGTON/BEOGRAD: Tim Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) planira da se vrati u Beograd u maju radi razgovora o konkretnim merama politike koje bi bile uključene u novi program za koji su vlasti Srbije pokazale zainteresovanost, najavio je šef tima… »

Novi pogon "Biz Linka" u Prokuplju, posao za 500 ljudi

Dnevnik 16.03.2018
PROKUPLjE: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Prokuplju novi pogon fabrike "Biz Link", koja proizvodi kablove za male kućne aparate, a u kojoj će u naredne dve do tri godine, pored postojećih 350 radnika, posao dobiti još 500… »

Na Kopaoniku zaboravili na fiskalne račune

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Inspektori terenske kontrole Poreske uprave su za vikend kontrolisali poslovanja 89 obveznika koji se bave ugostiteljstvom i maloprodajnom delatnosti, a nepravilnosti su utvrđene u više od 50 odsto objekata. U 47 objekata (52,81 odsto)… »

Babić: Vremenske prilike nisu glavni uzrok odrona

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Vremenske prilike, otapanje kiše i snega nisu najvažniji uzrok odrona betonske konstrukcije na južnom kraku Koridora 10 kod Grdeličke klišure, niti potpornog zida na deonici Predejane, kaže v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić… »

Srbiji prvo mesto na sajmu turizma MITT u Moskvi

Dnevnik 16.03.2018
MOSKVA/BEOGRAD: Turistička organizacija Srbije osvojila je na vodećem sajmu turizma MITT Moskva prestižnu nagradu za celokupan nastup izlagača, saopšteno je iz TOS-a. Sajam MITT ostaje ključni industrijski forum za turističke profesionalce, što… »

Tabaković: Ocena o srpskom dinaru “lepa vest i priznanje”

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Ocena agencije Blumberg da je srpski dinar druga valuta u svetu s najboljim performansima u proteklih 12 meseci predstavlja “lepu vest i priznanje”, izjavila je guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković. Ono je još… »

Od ponedeljka isplata subvencija poljoprivrednicima

Dnevnik 16.03.2018
NOVI SAD: Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najavio je da od ponedeljka kreće linija subvencionisanih kredita za predstojeću setvu i da će kamatna stopa sa osam i devet odsto biti spuštena na jedan odsto za lica do… »

Banke odredbu o obradi kredita moraju da predoče građanima

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Predsednik Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Dragomir Milojević rekao je danas da nedavna odluka VKS u kojoj je izrazio stav - da troškovi obrade kredita ne mogu biti sastavni deo elemenata ugovora o kreditu, ne sprečava banke da tu odredbu unesu… »

Ruf: Srbija korišćena kao uspešan model za druge zemlje

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Šef Misije MMF, Džejms Ruf čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana i naglasio da je rukovodstvo MFF koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje. Tokom prijema delegacije… »

Rastu strane investicije u hemijsku industriju

Dnevnik 16.03.2018
NOVI SAD: Direktne strane investicije u hemijsku industriju Srbije prošle godine bile su na zavidnom nivou, što se najbolje vidi iz podatka da je ona lane ostvarila rast od 16,5 odsto. Uz to, 13,1 odsto povećana je proizvodnja gume i plastike. Sekretar… »