Izvor: Dnevnik/Kultura arhiva vesti 16.03.2018

Nele Karajlić kreće na turneju po SAD i Kanadi

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećom turnejom po Kanadi i SAD, kao i spotom kojim je spontano zabeležena energična izvedba starog hita Zabranjenog pušenja "Hadžija… »

Međunarodna premijera filma Ederlezi rajzing u Briselu

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Srpski film “Ederlezi rajzing”, reditelja Lazara Bodrože, imaće međunarodnu premijeru 11. aprila na 37. Međunarodnom festivalu u Briselu, najavio je danas Filmski centar Srbije. Bodrožin debi, u kome glavne uloge igraju slovenački… »

Podrška najstarijem srpskom profesionalnom teatru

Dnevnik 16.03.2018
NOVI SAD: „Srpsko narodno pozorište (SNP) uvek je bilo jedna od naših najvažnijih kulturnih institucija, a ne treba zaboraviti ni da je taj teatar inicirao osnivanje drugih, izuzetno važnih institucija i ustanova kao što su „Sterijino pozorje“… »

Počela prodaja karata za predstojeći Nomus

Dnevnik 16.03.2018
NOVI SAD: Počela je prodaja karata za 13 koncerata Novosadskih muzičkih svečanosti, koje će biti održane od 19. do 29. aprila, u Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu. Vrednost tradicije, nove tendencije i ekskluzivitet sadržaja… »

Knjiga Aleksandra Milosavljevića na Pozorijanskim susretima

Dnevnik 16.03.2018
NOVI SAD: U Sterijinom pozorju večeras u 18 sati biće predstavljena knjiga “Pozorišni Direr i drugi zapisi” Aleksandra Milosavljevića. Knjiga je objavljena u ediciji “Dramaturški spisi” Sterijinog pozorja, a promocija organizovana u okviru… »

Gran - pri „Ježiću Žožou” Pozorišta mladih

Dnevnik 16.03.2018
ZRENjANIN: Predstava “Ježić Žožo” novosadskog Pozorišta mladih osvojila je Gran - pri na upravo završenim 48. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, koji su održani od 11. do 14. marta u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u… »