Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 16.03.2018

Svilanović: Strategija o proširenju odlična vest

Dnevnik 16.03.2018
SARAJEVO: Generalni sekretar Veća za regionalnu saradnju, Goran Svilanović, koji učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana u Sarajevu, izjavio je da je nedavno objavljena strategija EK o proširenju odlična vest. Ona, kazao je… »

EK: Vučić i Tači 23. marta na sastanku kod Mogerini

Dnevnik 16.03.2018
BRISEL: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem 23. marta u Briselu, najavljeno je iz Evropske službe za spoljne poslove. Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednica Evropske… »

Vlada usvojila tri predloga zakona iz oblasti prosvete

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici tri predloga zakona iz oblasti prosvete: Predlog zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije, Predlog zakona o udžbenicima i Predlog zakona o prosvetnoj inspekciji. Na sednici je… »

Mondoloni: Obeležavamo prošlost sa Srbijom

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni najavio je danas niz događaja povodom obeležavanja stogodišnjice oslobođenja Srbije i kraja Prvog svetskog rata, istakavši da Francuska obeležava prošlost, ali je okrenuta budućnosti i… »

Vučić: Brojevi o padu nataliteta su mi najveća noćna mora

Dnevnik 16.03.2018
PROKUPLjE: Svakog dana nas je 107 manje, svakog dana gubimo 107 ljudi i zato moramo da učinimo sve što možemo na povećanju nataliteta, rekao je danas u Prokuplju predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Za sutra je tim povodom najavio da će sa… »

Dodik: Većina Srba u RS bi se izjasnila za pripajanje Srbiji

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi se većina Srba u Srpskoj na referendumu, kada bi on bio održan, izjasnila za pripajanje RS Srbiji. Gurnuti smo u BiH, to mesto nam je nametnuto kao moranje, diktirano od međunarodnog… »

“Dnevnik” u Beočinu: Pristaništem u Banoštru do boljeg turizma

Dnevnik 16.03.2018
Budžet Opštine Beočin za ovu godinu iznosi 528 miliona dinara, a po rečima njenog predsednika Mitra Milinkovića, uvek može više. On kaže za „Dnevnik” da je pomoć Pokrajinske i Republičke vlade došla u pravom trenutku i da su veoma zahvalni… »