Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 16.03.2018

SAD - Rusija: Sankcije, osude i recipročne mere

Glas Amerike 16.03.2018
Rusija će dodati veći broj Amerikanaca na svoju "crnu listu", kao odgovor na nove sankcije koje je Vašington uveo protiv Rusa optuženih za mešanje u američke izbore. Zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov, kako prenosi ruska… »

Vašington post: Tramp spreman da otpusti Mekmastera

Glas Amerike 16.03.2018
Predsednik SAD Donald Tramp odlučio je da zameni svog savetnika za nacionalnu bezbednost, piše Vašington post u četvrtak. Post javlja da predsednik nije želeo da žuri sa objavom smenjivanja Mekmastera, da ne bi posramio generala sa tri zvezdice… »

Britanska policija otvorila istragu ubistva ruskog biznismena

Glas Amerike 16.03.2018
Britanska policija saopštila je u petak da je pokrenula istragu ubistva bivšeg poslovnog partnera preminulog ruskog oligarha Borisa Berezovskog, Nikolaja Gluškova. "Istraga ubistva pokrenuta je posle rezultata obdukcije 68-godišnjeg ruskog biznismena… »

CG: Odlikovanja za Bajdena, Mekejna i Tarnera

Glas Amerike 16.03.2018
Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović posjetiće sljedeće nedjelje Sjedinjene Američke Države, gdje će uručiti odlikovanja bivšem američkom potpredsjedniku Džozefu Bajdenu, senatoru Džonu Mekejnu i kongresmenu Majku Tarneru, saopštila… »

Prvi čovek Vojnog komiteta NATO u poseti Srbiji

Glas Amerike 16.03.2018
Predsedavajući Vojnog komiteta NATO-a, češki general Petr Pavel sastao se u Beogradu sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem, saopšteno je iz ministarstva. Teme razgovora bile su aktuelna… »

Istraga rušenja pešačkog mosta na Floridi

Glas Amerike 16.03.2018
Vlasti na Floridi saopštile su da je šest osoba poginulo kada se u četvrtak srušio pešački most, koji je bio u fazi izgradnje, na kampusu Međunarodnog univerziteta Floride. Očekuje se da bi broj žrtava mogao da se uveća, pošto ekipe i dalje… »

Masovni egzodus Sirijaca iz istočne Gute i Afrina

Glas Amerike 16.03.2018
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš rekao je u petak da je "duboko zabrinut" zbog masovnog egzodusa Sirijaca iz istočne Gute i Afrina. “Duboko žalim što rezolucija 2401, o prekidu neprijateljstava širom Sirije, nije primenjena"… »

Nove tarife: Blagoslov za radnike ili početak trgovinskog rata?

Glas Amerike 16.03.2018
Nedavno predložene tarife na uvoz čelika i aluminijuma, od strane američkog predsednika Donalda Trampa, pokrenule su goruću debatu u Americi, netipičnu za pobornike tradicionalne politike. Da li je potez administracije blagoslov za američke radnike… »

Izbori u Rusiji: Putin bez konkurencije, opozicija ućutkana

Glas Amerike 16.03.2018
Rusi u nedelju glasaju na predsjedničkim izborina, na kojima je je gotovo sigurna pobjeda i novi šestogodišnji mandat Vladimira Putina, koji je i dalje veoma popularan. U izbornoj trci učestvuje osam kandidata, ali su rasprostranjene optužbe da je… »

Pripreme u SAD za eventualni sastanak sa Severnom Korejom

Glas Amerike 16.03.2018
Reorganizacija u Trampovom kabinetu nije poremetila planove za istorijski sastanak američkog predsednika i vrhovnog lidera Severne Koreje, saopšteno je iz Stejt departmenta. Stručnjaci za spoljnu politiku međutim upozoravaju da je neophodan visok nivo… »