Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 16.03.2018

U Domu zdravlja ne znaju da li imaju vakcine protiv hepatitisa B

Južne vesti 16.03.2018
Roditelji koji su svoje mališane vodili ovih dana na vakcinaciju protiv hepatitisa B, kažu da su ih lekari sa pedijatrije vraćali jer trenutno nema vakcina. Ovakva iskustva roditelja ne mogu da potvrde u upravi niškog Doma zdravlja, već kažu da… »

Radnike "Vodovoda" uslovljavaju da potpišu da nisu "odali" direktora

Južne vesti 16.03.2018
Nakon pisanja Južnih vesti da je i parama preduzeća direktoru Dragiši Simiću kupljen slušni aparat, dok oni primaju minimalac zbog štednje, radnici JKP Vodovod i kanalizacija u Aleksincu tvrde da ih sada uslovljavaju da potpišu izjavu da nisu slali… »

Predsednik Srbije apeluje na Topličanke da rađaju više

Južne vesti 16.03.2018
Zbog toga što, kako kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na dnevnom nivou iz Srbije nestane 107 ljudi, on je poručio ženama Topličkog okruga da rađaju više dece. Vučić je obećao i da će sutra predstaviti novi program Vlade Srbije za… »

Poznate lokacije za Glavnu autobusku stanicu i Muzičku dvoranu u Nišu

Južne vesti 16.03.2018
Glavna autobuska stanica koja godinama “zatvara” Tvrđavu, prema planskim dokumentima koja su usvojena na Gradskom veću, trebalo bi da bude izmeštena iza Duvanske industrije, kao što je i prvobitno najavljeno. Muzička dvorana, namenjena raznim… »

“Ranootkrivene promene ljudima mogu spasiti život”

Južne vesti 16.03.2018
Iako rak predstavlja drugi po učestalosti uzrok smrti stanovnika Srbije, prema rečima načelnice Centra za promociju zdravlja u Leskovcu Vanje Ilić, dolaskom na preventivne preglede, povećava se šansa za rano otkrivanje bolesti, kao i za njeno… »

Opozicija traži ukidanje "besmislenih" komisija u Opštini Medijana

Južne vesti 16.03.2018
Izveštaji o radu 8 opštinskih komisija i njihovi programi za 2018. podelili su odbornike u Skupštini Medijane. Dok opozicija traži ukidanje tih komisija jer, kako kažu, služe samo za partijsko zapošljavanje, vlast napominje da su one “ispunile… »

DJB: Bošković nije bio aktivan u Skupštini

Južne vesti 16.03.2018
Nakon što je Nišlija Miloš Bošković saopštio da daje ostavku na mesto narodnog poslanika, iz Pokreta Dosta je bilo, čiji je bio predstavnik u republičkom parlamentu, saopštili su da Bošković nije bio aktivan u Skupštini u poslednjih godinu… »

Odložena zajednička sednica vlada Srbije i Makedonije u Nišu

Južne vesti 16.03.2018
Zbog neodložnih obaveza premijerke Ane Brnabić, kako kaže njena savetnica za odnose sa medijima, odložena je zajednička sednica vlada Srbije i Makedonije, koja je trebalo da se održi u Nišu sledeće nedelje. Iako zvanično u Vladi Srbije nisu ni… »

Direkcija za javni prevoz krije servisnu knjižicu autobusa na gas i ugovore o radu

Južne vesti 16.03.2018
Kroz kakve je sve popravke prošao pokvareni autobus na gas niške Direkcije za javni gradski prevoz, ali i ko se u ovom javnom preduzeću zapošljavao u poslednjih nekoliko meseci, zasad ostaje nepoznato, jer u Direkciji nisu odgovorili na zvaničan… »

Proleće počinje zimskim temperaturama i snegom

Južne vesti 16.03.2018
Posle toplog perioda, građane na jugu Srbije opet očekuju zimske temperature i to u vreme kada kalendarski počinje proleće jer će, prema najavama meteorologa, od nedelje pasti temperatura. Na planinama će se zabeleti, dok se u nižim krajevima… »