Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 16.03.2018

U 47 ugostiteljskih i maloprodajnih objekata utvrđene su nepravilnosti

Nova ekonomija 16.03.2018
Inspektori Poreske uprave kontrolisali su 89 ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, a nepravilnosti su utvrđene u više od 50 odsto objekata. U 47 objekata (52,81 odsto) utvrđene su nepravilnosti po osnovu kojih je poreskim obveznicima izrečena mera… »

Babić: Otapanje kiše i snega nisu najvažniji uzrok odrona na južnom kraku Koridora 10

Nova ekonomija 16.03.2018
Vremenske prilike, otapanje kiše i snega nisu najvažniji uzrok odrona betonske konstrukcije na južnom kraku Koridora 10 niti potpornog zida na deonici Predejane. To je izjavio v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić, ali nije naveo šta bi moglo da… »

Ambasador Francuske: Nema problema između Ambasade i ministra Vulina

Nova ekonomija 16.03.2018
Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni izjavio je u Beogradu da između njegove Ambasade i srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina ne postoji nikakav problem povodom želje jedne francuske firme da kupi zemljište Ministarstva odbrane Srbije… »

TOS osvojila prestižnu nagradu na vodećem sajmu turizma MITT Moskva

Nova ekonomija 16.03.2018
Turistička organizacija Srbije osvojila je na vodećem sajmu turizma MITT Moskva prestižnu nagradu za celokupan nastup izlagača, saopšteno je iz TOS-a. Sajam MITT ostaje ključni industrijski forum za turističke profesionalce, što dodatno daje… »

Procenjena vrednost Agrokorovih kompanija kreće se u rasponu od 1,8 do 3,8 milijardi evra

Nova ekonomija 16.03.2018
Novi poverenik za Agrokor Fabris Peruško izneo je detaljni plan i prve brojke koje otkrivaju procenjenu vrednost imovine i mogućnost namirenje za poverioce. Kao što se već slutilo iz Ramljakovog koncepta nagodbe, naplatu celog ili većeg dela… »

Formiran Savet za saradnju nauke i privrede u Privrednoj komori Srbije

Nova ekonomija 16.03.2018
Savet za saradnju nauke i privrede formiran je u Privrednoj komori Srbije. Za predsednika Saveta izabran je Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Popović je istakao da će cilj Saveta biti spajanje… »

'Albon' planira izgradnju novog proizvodnog pogona i zapošljavanje novih 200 radnika

Nova ekonomija 16.03.2018
Kompanija "Albon", koja u Rumi posluje pet godina, planira izgradnju novog proizvodnog pogona i zapošljavanje novih 200 radnika, piše portal opštine Ruma. Britanski investitor, kako navode, pored fabrike delova za autoindustriju u Rumi, ima fabriku i u… »

Proizvođači prehrambenih proizvoda mogu da se prijave za program stručne podrške

Nova ekonomija 16.03.2018
Proizvođači prehrambenih proizvoda visoke vrednosti, inovativnih ili jedinstvenih na domaćem tržištu mogu da se prijave za program stručne podrške. Program stručne podrške će obuhvatati blasti tehnologije prerade hrane, dizajna proizvoda, kao i… »

Ruf: Vlasti Srbije potvrdile zainteresovanost za novi program s MMF-om

Nova ekonomija 16.03.2018
Tim Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Džejms Rouf, posetila je Beograd u periodu od 12. do 16. marta 2018. godine radi otpočinjanja razgovora sa kreatorima politike u Srbiji o novom programu ekonomskih reformi koji bi podržao MMF. Na… »

U toku je iseljenje porodice Maurer iz njihovog stana

Nova ekonomija 16.03.2018
U toku je iseljenje porodice Maurer iz njihovog stana u Bulevaru kralja Aleksandra. Iako se prethodni put, kada je iseljenje bilo najavljeno, izvršitelji nisu pojavili, ovaj put su prisutni i izvršitelji i policija. Vlasnica stana Silvana Maurer je… »