Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 16.03.2018

Šaka badema protiv prehlade

Novi magazin 16.03.2018
Cink je jedan od malobrojnih minerala koji se u organizmu čoveka nalazi u tragovima. Izuzetno je važan za prevenciju prehlada i hroničnih infekcija, normalan rad organizma, njegov rast i razvoj. Savršen je antioksidans, pomaže zarastanju rana… »

Prvorođeni su pametniji

Novi magazin 16.03.2018
Ne samo da se, kao što kaže izreka, prva deca više vole, nego su ona i pametnija - tvrde naučnici. Studija sa Univerziteta u Edinburgu je pokazala da prvorođeni mališani imaju "mentalnu" prednost u odnosu na mlađu braću i sestre, jer su im… »

Novo delo Benksija protestuje protiv zatvaranja turske umetnice

Novi magazin 16.03.2018
Britanski ulični umetnik Benksi napravio je novi mural u Njujorku u kome protestuje zbog zatvaranja turske slikarke i novinarke Zehre Dogan. Dogan je uhapšena kada je naslikala sliku na kojoj je prikazana turska zastava kako lepšra iznad ruševina… »

Američki psiholog: Nema potpuno heteroseksualnih ljudi

Novi magazin 16.03.2018
Striktno heteroseksualni ljudi ne postoje jer ih mogu privući oba pola, tvrdi se u novoj studiji Univerziteta Kornel. Vođa studije psiholog Rič C. Savin-Vilijams dovodi u pitanje striktnu definiciju seksualnosti i tvrdi kako, umesto kao kategoriju… »

Zašto je dobro razgovarati sa svojim psom?

Novi magazin 16.03.2018
Dobro je poznato da bebama treba pričati jer se tako jača veza između roditelja i deteta, a novija studija govori da je takav pristup dobar i kad je reč o psima kojima se mnogi vlasnici često obraćaju kao detetu. Ako imate psa vrlo je verovatno da… »

Danas se obeležava Svetski dan spavanja

Novi magazin 16.03.2018
Svetski dan spavanja obeležava se isticanjem značaja uticaja sna. Aktivnosti vezane za Dan spavanja organizuje Komitet za spavanje Svetskog društva koje se bavi ovim pitanjima sa ciljem da se skrene pažnja na problem nedostatka sna i posledice… »