Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 16.03.2018

Pavel: NATO razume vojnu neutralnost Srbije

Politika 16.03.2018
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao u Beogradu s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a češkim generalom Petrom Pavelom, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Diković i Pavel su razgovarali o aktuelnoj… »

Povećan broj vakcinisanih, epidemija jenjava

Politika 16.03.2018
Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je danas da je poslednjih meseci povećan broj vakcinisanih, dodajući da treba očekivati da epidemija malih boginja polako jenjava. Radovanović je kazao da je u martu epidemija malih boginja dostigla vrhunac, kao… »

Letnje računanje vremena 25. marta

Politika 16.03.2018
Letnje računanje vremena počinje 25. marta, kada časovnike treba pomeriti sa jedan sat unapred. Ministarstvo privrede je saopštilo da, na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u 2018.godini počinje 25. marta u 2 sata tako što… »

Vulin: Drago mi je ako Pentagon ne stoji iza Skaparotijevih ocena

Politika 16.03.2018
U ovoj zemlji ne odlučuje ni Rusija ni Amerika, već građani Srbije i oni koje su građani Srbije izabrali, kaže ministar odbrane. Ministarstvo odbrane poručuje da je zadovoljno što je pojašnjeno da izjava generala Kertisa Skaparotija, da ga… »

Za dve nedelje male boginje pokosile šestoro ljudi

Politika 16.03.2018
Mart je nekada predstavljao sezonski vrh ove epidemije, ali ne znači da će broj obolelih sledećeg meseca početi da opada, jer to zavisi isključivo od broja vakcinisanih, a ne od prirodnih zakona, izjavio je za naš list epidemiolog dr Zoran… »

Ćudljiva Baba Marta

Politika 16.03.2018
Od 18. do 25. marta očekuje se veoma hladno vreme sa češćim padavinama, pa i susnežicom i snegom, sa dnevnim temperaturama vazduha znatno ispod višegodišnjeg proseka: od -1 do 4 stepena. Do 8. aprila biće malo svežije i vetrovito, sa češćom… »