Izvor: Politika/Ekonomija arhiva vesti 16.03.2018

Vučić: Srbija želi da nastavi saradnju sa MMF-om, moguće veće plate i penzije

Politika 16.03.2018
Ruf: Rukovodstvo MMF-a koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa tom finansijskom… »

U Prokuplju će biti posla za još 450 radnika

Politika 16.03.2018
Novi proizvodni pogon fabrika „Bizlink” predstavlja drugu značajniju investicija u Topličkom okrugu u poslednjih 10 godina. Prokuplje – Zvaničnim presecanjem vrpce, u Prokuplju je otvoren novi proizvodni pogon fabrike„Bizlink”, koja proizvodi… »

Dugalić: Banke neće odustati od naplate troška obrade kredita

Politika 16.03.2018
Potpuno je opravdano što banke naplaćuju trošak obrade kredita i od toga neće odustati, poručio je danas generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS) Veroljub Dugalić. „U poslovnoj politici banaka ništa se neće menjati, jer pravo naplate… »

Nestašica jabuka u EU, šansa za Srbiju

Politika 16.03.2018
Najslabija berba u poslednjih deset godina, veliki trgovinski lanci u Evropi ovim voćem snabdevaju se kod nas i u Ukrajini. Na tržištu Evropske unije trenutno nema dovoljno jabuka, a ono što je preostalo najčešće je neodgovarajućeg kvaliteta jer… »

Poreske olakšice za kreativce

Politika 16.03.2018
Prva sednica Saveta za kreativnu industriju biće održana 23. marta, poslednji trenutak da država sistemski pomogne razvoj kreativnog sektora. Ako je doprinos kreativne industrije srpskoj ekonomiji tako značajan, kao što je to pre nekoliko dana… »