Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 16.03.2018

Džonson: Više nego verovatno da je Putin kriv

Politika 16.03.2018
LONDON – Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je danas da je „više nego verovatno” da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio upotrebu nervnog agensa protiv bivšeg špijuna u Engleskoj Sergeja Skripalja i njegovu ćerku u… »

Peskov: Britanske optužbe šokantne i neoprostive

Politika 16.03.2018
MOSKVA – Britanske optužbe da je predsednik Rusije Vladimir Putin umešan u napad nervnim agensom u Engleskoj šokantne su i neoprostive, javio je Rojters pozivajući se na rusku novinsku agenciju Tas s. Bilo kakvo pominjanje našeg predsednika u vezi… »

Puškov: SAD da objasne kako su bombama otcepile Kosovo

Politika 16.03.2018
MOSKVA – Ruski senator Aleksej Puškov je, komentarišući osudu Vašingtona zbog toga što je ruski predsednik Vladimir Putin posetio Krim, predložio Stejt departmentu da objasni kako su bombama otcepili Kosovo od Srbije. – Predlažem Stejt… »

Britanska policija: Nikolaj Gluškov je ubijen

Politika 16.03.2018
Ruski biznismen je živeo je dobio politički azil u Velikoj Britaniji, istraživao je okolnosti smrti oligarha Borisa Berezovskog. London, Moskva - Britanska policija saopštila je da smrt ruskog biznismena koji je živeo u Londonu, Nikolaja Gluškova… »

Protesti širom Slovačke, građani traže vanredne izbore

Politika 16.03.2018
Bratislava - Desetine hiljada Slovaka ponovo su izašle na trgove Bratislave i više od 30 gradova širom Slovačke, kao i pred slovačke ambasade u 25 zemalja sveta sa zahtevom da se raspišu vanredni parlamentarni izbore, jer njihov gnev ne smiruje… »

U Španiji zaplenjeno skoro tri tone kokaina

Politika 16.03.2018
LISABON – Portugalska i španska policija saopštile su da su zaplenile skoro tri tone kokaina u okviru prekogranične operacije. Zajednička operacija policije dovela je do hapšenja 10 osoba, devet muškaraca i jedne žene, iz Španije i Kolumbije… »

OPCW Rusija: SAD i Velika Britanija poseduju nervni agens kojim je otrovan špijun

Politika 16.03.2018
HAG – Ruski predstavnik u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OPCW) u Hagu Aleksandar Šuljgin rekao je da i Velika Britanija i SAD imaju pristup nervnom agensu korišćenom u trovanju nekadašnjeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji… »

Kremaljski berberin

Politika 16.03.2018
Vladimir Putin je imitacijom demokratije Rusiju udaljio od uzora Petra Velikog ili Mihaila Gorbačova – Evrope. Ruski narod se u ovom momentu budi, postaje svestan sebe, a kao i svako ko se upravo probudio, izgleda pomalo raščupano, neumiveno… »

Prva oslobađajuća presuda za Trampa

Politika 16.03.2018
Jedna od tri istrage o navodnom šurovanju sa Rusima završila se povoljno po američkog predsednika, koji je, nakon premišljanja, stao uz Britaniju u sporu sa Moskvom oko afere „Skripalj”. Jedna od tri istrage ruske afere završena je u korist šefa… »