Izvor: Pravda arhiva vesti 16.03.2018

Rat zbog trovanja ruskog špijuna! Moskva upozorila: Britanija ne bi smela da nam preti, imamo nuklearnu bombu!

Pravda 16.03.2018
Britanija ne bi smela da preti Rusiji, koja ima atomsku bombu, poručio je Kremlj nakon što je šefica vlade u Londonu Tereza Mej optužila Moskvu za trovanje dvostrukog rusko-britanskog agenta Sergeja Skripala (66) i njegove ćerke Julije (33). Rusija… »

Lavrov ugasio britanskog ministra odbrane: Dečko, ne ulazi se tako u istoriju!

Pravda 16.03.2018
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov je britanskom ministru odbrane rekao da mu nedostaje obrazovanje, nakon što je Britanac napao Rusiju zbog trovanja bivšeg ruskog agenta Skripalja. Britanski ministar odbrane Gevin Vilijamson je u četvrtak rekao da… »

Vulin sa Pavelom: Neprihvatljivo formiranje kosovske vojske

Pravda 16.03.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je u razgovoru sa predsedavajućim Vojnog komiteta NATO-a generalom Petrom Pavelom da je Srbija otvorena za saradnju sa partnerima i na Zapadu i na Istoku uz očuvanje svoje vojne neutralnosti, kao i da je… »

Španski premijer dosledan! Neću na samit i neću da se slikam sa Tačijem!

Pravda 16.03.2018
Španski premijer Marijano Rahoj razmišlja da ne ode na samit EU-Balkan, najavljen za 17. maj, jer ne želi da se fotografiše sa predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem, pošto Španija ne priznaje nezavisnost pokrajine, piše "Pais". Španski… »

Nemam ništa protiv: Dačić u sred Sarajeva o pripajanju Srpske Srbiji!

Pravda 16.03.2018
Samo tri odsto granice između Srbije i BiH je sporno, i za taj problem mora se pronaći konkretno rešenje koje će omogućiti da život nastavi da funkcioniše, kaže srpski šef diplomatije Ivica Dačić. On je nakon neformalnog sastanka ministara… »

Puškov: SAD da objasne kako su bombama otcepile Kosovo od Srbije

Pravda 16.03.2018
Aleksej Puškov odgovorio je na saopštenje američkog Stejt departmenta o putovanju Vladimira Putina na Krim. "Predlažem da u Stejt departmentu umesto saopštenja o Krimu kažu kako su, bez ikakvog referenduma otcepili bombama i raketama Kosovo od… »

Ruska''zverska divizija'' stigla do američke obale: Podmornice neprimetno doplovile do vojnih baza SAD (video)

Pravda 16.03.2018
Nuklearne podmornice Ruske federacije klase „Ščuka B“ uspešno su sprovele vežbu blizu američkih vojnih baza, izbegavši otkrivanje dok su se približavale obali SAD, otkrio je podmornički oficir u emisiji na ruskoj televiziji „Zvezda“. Prema… »

Tim đinđićeve ćerke se vraća! Ulaze u premijerkin kabinet

Pravda 16.03.2018
Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, u kojem radi ćerka ubijenog premijera Zorana Đinđića, Jovana, vraća se da radi pri Vladi Srbije, a radiće pri kabinetu premijerke Ane Brnabić, umesto da bude u okviru Republičkog… »

Šešelj: Ima mnogo špijuna u Vladi Srbije, a najveći među njima je ...

Pravda 16.03.2018
Lider radikala Vojislav Šešelj dao je izjavu u kojoj navodi da je zemlja prepuna špijuna te da se treba obračunati sa njima uz podršku eksperata Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legije, koji su osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića… »

DžONSON prelazi crtu: Putin je lično naredio upotrebu hemiskog oružja na ulicama Evrope!

Pravda 16.03.2018
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da je verovatno bila odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da za napad nervnim gasom na Sergeja Skripalja i njegovu kćerku. Tokom posete muzeju u zapadnom Londonu, zajedno sa svojim… »