Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 16.03.2018

Zakazana 15. sednica Skupštine grada

RT Kragujevac 16.03.2018
Pred odbornicima Grada Kragujevca je 15. zasedanje lokalnog parlamenta koje će biti održano 23. marta od 9 časova. Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović održao je konsultacije sa predstavnicima odborničkih grupa sa kojim je… »

Kragujevac uskoro dobija novu autobusku stanicu

RT Kragujevac 16.03.2018
Ukoliko grad Kragujevac u postupku prodaje nepokretnosti poslovne i pomoćne zgrade Univerzal banke AD Beograd u stečaju bude najpovoljniji ponuđač, Kragujevac će uskoro dobiti novu autobusku stanicu. Reč je o objektu površine 11 298 kvadrata… »

Održan šesti Festival nauke

RT Kragujevac 16.03.2018
U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji danas je održan šesti Festival nauke „Daj(t)e se na znanje“. Svoje radove i eksperimente prezentovalo je više od dvesta izlagača, među kojima su učenici i profesori osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnici… »

Prikazan film „Jego blagorodije baron Vrangel“

RT Kragujevac 16.03.2018
U Galeriji Narodne biblioteke Vuk Karadžić prikazan je dokumentarni film „Jego blagorodije baron Vrangel“. Reditelj filma o generalu Vrangelu je Boško Milosavljević dok su se u ulogama naratora našli Nebojša Glogovac i Srba Milin. Zanimljiva… »

Tribina „Koracima do uspeha“

RT Kragujevac 16.03.2018
Ženska odbornička mreža grada Kragujevca organizovala je tribinu o ženskom preduzetništvu pod nazivom „Koracima do uspeha“. Cilj ovog skupa je osnaživanje žena da krenu putem preduzetništva i započnu sopstveni biznis. Inače učešće žena u… »

Unapređenje ekonomskog i društvenog položaja žena

RT Kragujevac 16.03.2018
Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja održala je danas obuku za učesnice projekta „Unapređenje ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog okruga“. Projekat finansira… »

Vakcinisano 92 odsto građana

RT Kragujevac 16.03.2018
Kragujevčani nemaju razloga za zabrinutost kada je reč o oboljenju od malih boginja tvrde u Institutu za javno zdravlje, a ovu tvrdnju potrvrđuju i doktori Doma zdravlja Kragujevac. Epidemiološka slika u Kragujevcu je stabilna jer je vakcinisano oko… »

Počeo festival „Zlatna kulisa“

RT Kragujevac 16.03.2018
Festival amaterskih pozorišta „Zlatna kulisa“, koji četvrti put organizuje Studentski kulturni centar, održava se u sali Prirodno matematičkog fakulteta. Tokom četiri večeri trajanja festivala biće izvedeno 8 predstava. Predstavom… »