Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 16.03.2018

Nemački "Leoni" gradiće fabriku na Ratarskom imanju u Kraljevu

RTS 16.03.2018
U Kraljevu je po hitnom postupku sazvana vanredna sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici raspravljali o izmenama generalnog urbanističkog plana i uređenju lokacije gde bi se gradila nova fabrika kompanije Leoni u Srbiji. Fabrika nemačke… »

Sveta gora Mojsinjska - intrigantna i nedovoljno istražena

RTS 16.03.2018
Legenda kaže da su se duž Južne Morava, od Đunisa do Stalaća, nekda čula samo kaluđerska pojanja i crkvena zvona. Materijalnu potvrdu priča o Svetoj gori Mojsinjskoj pružaju ostaci velikog broja crkava i crkvišta. Prostor na kome Južna Morava… »

Osiguranje umanjuje rizik u poljoprivredi

RTS 16.03.2018
Zadružni savez Vojvodine organizovao je u Srpskom Itebeju kod Zrenjanina sastanak sa poljoprivrednicima. Razgovaralo se i o važnosti osiguranja poljoprivredne proizvodnje. Prema podacima koji su se čuli na sastanku osigurava se 10 odsto površina. To… »

Završni radovi na odbrambenom nasipu od Hrtkovaca do Jarka

RTS 16.03.2018
Sava je u blagom porastu, u odnosu na juče kod Šapca je viša za 7 centimera. Visok vodostaj, ne ugrožava izgradnju nasipa na levoj obali te reke, od sremskog sela Hrtkovci do Jarka. Sava je na koti od 461centimetara, ali bez obzir na porast vodostaja… »

Voda u Paraćinu i Ćupriji i dalje nije za piće

RTS 16.03.2018
Iako jučerašnje analize pokazuju da je manje zamućena i dalje vodu u Paraćinu i Ćupriji još uvek nije za piće i kuvanje. Obezbeđene su cisterne sa vodom za građane. U Paraćinu i Ćupriji i dalje je na snazi zabrana korišćenja vode iz gradskih… »

Posledice poplava u okolini Ražnja

RTS 16.03.2018
U opštini Ražanj, posle kiša i otapanja snega početkom marta, izlila se Južna Morava koja je poplavila domaćinstva, njive i put u Praskovču. Proveravamo da li se reka povukla i kakve su posledice poplava. Voda na oranicama i do samih dvorišta i… »

Uništavanje koncepta zajedništva ili puka pljačka

RTS 16.03.2018
Sve ono što su korisnici Gradske bašte, poligona za organsku proizvodnju, u Šapcu u poslednje tri godine zajedno stvarali, ukradeno je za jedan dan. Slučaj je prijavljen policiji a istraga je u toku. Korisnici Gradske bašte više od deset dana… »

SMS naplata parkiranja oslobodila parking mesta u Kraljevu

RTS 16.03.2018
Višedecenijski problem parkiranja u Kraljevu rešen je gotovo preko noći. Od uvođenja SMS naplate parkiranja, sada se i u najfrekventijem delu dana lako se dolazi do slobodnih parking mesta. Parking se naplaćuje u prvoj i drugoj zoni, a mnogi… »

Kuvari - deficitarno zanimanje u čačanskom kraju

RTS 16.03.2018
Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u čačanskom kraju nema dovoljno kuvara. Istraživali smo zašto je ovo zanimanje deficitarno, zašto je toliko traženo, i gde se sve kuvari mogu zaposliti. Da je posao kuvara u Čačku tražen… »

Na Rudniku tokom cele godine beogradski đaci

RTS 16.03.2018
Centar dečjih letovališta u ovu godinu je ušao sa izmirenim dugovanjima, isplaćenim zaradama i većim brojem gostiju. Planovi Grada Beograda su da u ovoj godini izdvoji 320 miliona dinara za adaptaciju i modernizaciju 5 odmarališta koja su u njegovom… »