Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 16.03.2018

Sud ga živog proglasio mrtvim

RTS 16.03.2018
Rumunski sud odbio je tvrdnju šezdesettrogodišnjeg Konstantina Relijua da je živ, pošto je zvanično proglašen mrtvim, javlja AP. Sud u Vasluju je zaključio da je Reliju zakasnio sa žalbom. Mediji navode da je Reliju 1992. otišao da radi u Tursku… »

Braća Asad: Otac je jedva pristao da nam daje časove gitare

RTS 16.03.2018
Jedan od najboljih gitarskih dua današnjice „Braća Asad“ nastupiće večeras u beogradskom Domu omladine na otvaranju 16. „Gitar art festivala“. Serđo i Odair Asada su vrhunski muzičari iz Brazila koji su postali reper svim gitaristima na… »

Razvodi se Trampov najstariji sin

RTS 16.03.2018
Donald Tramp Džunior i njegova supruga Vanesa Tramp se razvode nakon 12 godina braka, javio je „Ej-Bi-Si njuz“. „Uvek ćemo imati ogromno poštovanje jedno za drugo i naše porodice. Imamo petoro divne dece zajedno i oni ostaju naš najveći… »

Ovo je najskuplja čokolada na svetu!

RTS 16.03.2018
Najskuplja čokolada na svetu, vrednosti 7.728 evra, biće predstavljena i izložena na festivalu čokolade u portugalskom gradu Obidoš. Čokolada je uvijena u jestivo zlato, a ograničenu seriju od 1.000 čokoladnih bombona čuvaće dva uniformisana… »

Svet ponovo zbunjen: Slovenija ili Slovačka?

RTS 16.03.2018
Premijeri Slovačke i Slovenije, Robert Fico i Miro Cerar, ostavke su podneli istog dana i izazvali takvu pometnju u svetskim razmerama, a najčešće postavljeno pitanje toga dana bilo je „da li se kaže Slovenija ili Slovačka“. Premijer Slovačke… »

Međunarodna premijera filma „Ederlezi rajzing“ u Briselu

RTS 16.03.2018
Srpski film „Ederlezi rajzing“ reditelja Lazara Bodrože imaće međunarodnu premijeru 11. aprila na 37. Međunarodnom festivalu u Briselu, najavio je Filmski centar Srbije. Bodrožin debi, u kome glavne uloge igraju slovenački glumac Sabastijan… »

Križaj: Ljudi mogu sve odraditi, što političari ne mogu

RTS 16.03.2018
U Olimpijskom centru na Jahorini, od 15-18. marta, održava se „Festival 84“ – prvi „Egzitov“ festival na snegu i peti u velikoj muzičkoj porodici, koja povezuje region, promoviše olimpijske ideje mira i podseća na najznačajniji poduhvat… »

Nele Karajlić se vraća na scenu turnejom po Kanadi i SAD

RTS 16.03.2018
Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećom turnejom po Kanadi i SAD, kao i spotom kojim je spontano zabeleženo energično izvođenje starog hita „Zabranjenog pušenja“ –… »

Vladan i kobila Danka uvek stižu na vreme, iako su sporiji od moderne konkurencije

RTS 16.03.2018
Mnogo je savremenih načina prevoza robe – brodovima, avionima, kamionima - ali može i konjskom zapregom, kako to čini Vladan Mijailović iz Lešnice kod Loznice. Jeste, kaže, sporiji, ali uvek stigne i to na vreme. Za pokretanje biznisa Vladan je… »

Ruske podmornice neprimećeno stigle do obale SAD

RTS 16.03.2018
Nuklearne podmornice Ruske Federacije klase „ščuka B“ uspešno su sprovele vežbu blizu američkih vojnih baza, izbegavši otkrivanje dok su se približavale obali SAD, otkrio je podmornički oficir u emisiji na ruskoj televiziji „Zvezda“. Prema… »