Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 16.03.2018

Grozdani Olujić nagrada "Bora Stanković"

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Nagrada "Borislav Stanković" za 2017. godinu dodeljena je Grozdani Olujić za celokupno delo, sa posebnim osvrtom na prošlogodišnji roman "Preživeti do sutra", koji je objavila Srpska književna zadruga iz Beograda, saopštio je danas žiri… »

Vukosavljević: Narodni muzej biće otvoren na Vidovdan

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da će Narodni muzej biti svečano otvoren na Vidovdan, 28. juna, čime će "biti ispravljena neverovatna nepravda koja je naneta kulturnom životu". "Ako ne bude invazije… »

Konkurs za programe u Kulturnom centru Srbije u Parizu

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je Konkurs za projekte u Kulturnom centru Srbije u Parizu, a pravo učešća imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci, kao i drugi… »

"A, kašike?" na festivalu u Velikoj Britaniji

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Na četvrtom međunarodnom Festivalu radio drame u Velikoj Britaniji sa ovogodišnjim radnim naslovom "Forms of things unknown", koji se održava u Hern Beju od 19. do 23. marta, učestvovaće trideset devet dramskih ostvarenja iz petnaest… »

The Gipsy Kings na zatvaranju Nišville jazz festivala

RTV 16.03.2018
NIŠ - Čuveni world music sastav iz Francuske The Gipsy Kings, predvođeni gitaristom Pakom Baliardom, nastupiće 12.avgusta na završnoj večeri ovogodišnjeg Nišville jazz festivala, najavili su organizatori festivala. Ova jedinstvena putujuća… »