Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 16.03.2018

Budžetska inspekcija u JGSP Novi Sad, slede ostavke

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Dva od ukupno tri člana nadzornog odbora Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad podneće ostavke na te pozicije, potvrdio je za RTV izvor blizak tom preduzeću. Prema istom izvoru, budžetska inspekcija proverava dokumentaciju… »

Područje uz Savu uskoro bezbedno od velikih voda

RTV 16.03.2018
HRTKOVCI - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišli su danas radove na izgradnji odbrambene linije na levoj obali reke Save u delu od Hrtkovaca do Jarka, poručivši da će kompletno područje u… »

Nagrada "Miroslav Antić" uručena Nenadu Šaponji

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Nagrada "Miroslav Antić", koja se dodeljuje u okviru manifestacije "Antićevi dani", uručena je večeras na svečanosti u Gradskoj kući laureatu Nenadu Šaponji za najbolju zbirku pesama u 2017. godini "Izgledam, dakle nisam". Nagradu je… »

Počele prijave za 25. Novosadski polumaraton

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - U nedelju, 25. marta, održaće se jubilarni 25. Novosadski polumaraton, a start trke zakazan je na Trgu slobode u 11 časova, precizirano je na današnjem sastanku Organizacionog odbora 25. Novosadskog polumaratona, gradskih službi… »

Novi Sad: Merenje očnog pritiska u okviru Nedelje borbe protiv glaukoma

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - U okviru Nedelje borbe protiv glaukoma Dom zdravlja "Novi Sad" danas organizuje merenje očnog pritiska, budući da je povišen očni pritisak najvažniji faktor rizika za nastanak glaukoma. Tog dana, svi zainteresovani građani mogu da dođu… »

Održan Novosadski noćni bazar na Ribljoj pijaci

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Četvrti Novosadski noćni bazar organizovan je na Ribljoj pijaci, ovog puta u znaku obeležavanja godišnjice rođenja pisca Mike Antića, čiji su se stihovi čitali u pauzama muzičkog programa. Bazar je okupio 330 izlagača sa raznovrsnom… »

Letnje računanje vremena 25. marta

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Letnje računanje vremena počinje 25. marta, kada časovnike treba pomeriti sa jedan sat unapred. Ministarstvo privrede je saopštilo da, na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u 2018. godini počinje 25. marta u 2… »

Radovanović: Povećan broj vakcinisanih, epidemija jenjava

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je danas da je poslednjih meseci povećan broj vakcinisanih, dodajući da treba očekivati da epidemija malih boginja polako jenjava. Radovanović je kazao da je u martu epidemija malih boginja dostigla… »

U Stanišiću i Riđici ubijeno desetine svinja zbog bruceloze, odgajivači negoduju

RTV 16.03.2018
SOMBOR - U selima Stanišić i Riđica kraj Sombora zbog bruceloze ubijeno je nekoliko desetina svinja. Međutim, odgajivači svinja imaju niz primedbi na rad veterinara i inspekcije na terenu i to je razlog što traže nezavisnu analizu. U dvorištu… »

Ode Broz, ali ostade Plavi voz - za nostalgičnu vožnju do Sremskih Karlovaca, a i šire

RTV 16.03.2018
BEOGRAD, SREMSKI KARLOVCI - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je Plavi voz odlična ideja za promociju turizma u našoj zemlji. "Ovo je sjajna ideja Kolor pres grupe i ljudi koji se iz magazina "Hello! Travel: Vojvodina" bave… »