Izvor: Sputnik/Balkan arhiva vesti 16.03.2018

Slovenija predala tužbu protiv Hrvatske

Sputnik 16.03.2018
Slovenija je predala pismo Evropskoj komisiji sa predlogom pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštovanja arbitražne odluke o granici. Predajom tog pisma formalno bi trebalo da počne rok od tri meseca u kojem bi Komisija trebalo da se izjasni… »

Dodik: Većina Srba u RS bi se izjasnila za pripajanje Srbiji

Sputnik 16.03.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi se većina Srba u Srpskoj na referendumu, kada bi on bio održan, izjasnila za pripajanje RS Srbiji. „Gurnuti smo u BiH, to mesto nam je nametnuto kao moranje, diktirano od međunarodnog… »

„Amanet“ — nova inicijativa u Crnoj Gori da se SPC oduzmu crkve i manastiri

Sputnik 16.03.2018
U Crnoj Gori se ponovo pokreću aktivnosti za oduzimanje crkava i manastira Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ovog puta je to peticija, a inicijativa je nazvana „Amanetom“, uz poruku da bez rešavanja pitanja statusa crnogorskih manastira i crkava nema… »

Zašto vojska Kosova može, a vojska Republike Srpske ne može?

Sputnik 16.03.2018
Ukoliko bi se Milorad Dodik posle izbora u BiH našao u Predsedništvu BiH, mogao bi legitimno da pokrene pitanje vraćanja entitetske vojske. Međutim, da bi se taj naum ostvario, mora da postoji konsenzus sva tri predstavnika Predsedništva BiH. Stav… »

Sudije suda za zločine OVK — volonteri

Sputnik 16.03.2018
Sudije Specijalizovanih veća Kosova (Sud za zločine počinjene na Kosovu i Metohiji) održale su u četvrtak, 15. marta, u Hagu treću plenarnu sednicu na kojoj je razmatrano ostvarivanje predstojećih planova, saopšteno je iz te institucije. Tokom… »

Milačić tužio Državnu izbornu komisiju

Sputnik 16.03.2018
Kandidat za predsednika Crne Gore Marko Milačić podneo je danas tužbu Osnovnom sudu u Podgorici zbog povrede časti i prava ličnosti protiv Državne izborne komisije i generalnog sekretara te institucije Velja Čađenovića. Saopštenje Marka… »