Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 16.03.2018

Rusija bira šefa države

Sputnik 16.03.2018
U Rusiji se u nedelju održavaju predsednički izbori, na kojima građani biraju sedmog po redu šefa države. U trci za predsedničku funkciju je osam kandidata, ali je glavni favorit aktuelni predsednik Vladimir Putin, kome će, u slučaju pobede, to… »

Lavrov: Amerika bi da obezvredi ruski nuklearni potencijal

Sputnik 16.03.2018
Razmeštanje globalnog sistema protivraketne odbrane SAD ima cilj da obezvredi strateški nuklearni potencijal Rusije, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. On je podsetio da je nakon istupanja SAD iz Sporazuma o ograničavanju sistema… »

Ruski ambasador u Londonu: Možda se „slučaj Skripalj“ nije ni dogodio

Sputnik 16.03.2018
Ambasada Rusije dobila je notu iz Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije u kojoj je navedeno da je saradnik britanskih specijalnih službi, bivši pukovnik Državne obaveštajne uprave (GRU) Rusije Sergej Skripalj u kritičnom stanju, ali ta… »

Korbin: Ne krivite Rusiju

Sputnik 16.03.2018
Lider Laburističke partije Britanije Džeremi Korbin poručio je u svom tekstu za „Gardijan“ da političari ne bi trebalo da prevremeno optužuju Rusiju za napad na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju. Korbin smatra da su za… »

Putin: Rusija do 2024. među pet najrazvijenijih ekonomija sveta

Sputnik 16.03.2018
Rusija u periodu do 2024. godine treba da uđe u red pet najrazvijenijih ekonomija sveta, naveo je predsednik Rusije Vladimir Putin u preporukama nakon obraćanja Federalnoj skupštini Ruske Federacije koje su objavljene na sajtu Kremlja. Predsednik… »

Peskov: Predstojeći izbori u Rusiji mnogima ne daju mira

Sputnik 16.03.2018
Predstojeći predsednički izbori u Rusiji mnogima ne daju mira, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. „Putin mnogima ne odgovara kao predsednik zbog svog samouverenog i doslednog stava o zalaganju za interese Rusije“, odgovorio je… »

Makron: Imamo osnova da verujemo da Rusija stoji iza trovanja Skripalja

Sputnik 16.03.2018
Predsednik Francuske Emanuel Makron smatra da je za trovanje bivšeg pukovnika Državne obaveštajne uprave (GRU) Generalštaba Rusije i saradnika britanske obaveštajne službe Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji odgovorna Rusija. „Imamo osnove da… »

Sirijska armija oslobodila 70 odsto teritorije Istočne Gute

Sputnik 16.03.2018
Sirijske vladine snage oslobodile su od terorista 70 odsto teritorije Istočne Gute, predgrađa Damaska, saopštila je komanda sirijske armije. „Plativši krvlju naših poginulih heroja i u koordinaciji sa savezničkim snagama u Istočnoj Guti smo… »

Odluka Kijeva o glasanju Rusa mogla bi pred UN i OEBS

Sputnik 16.03.2018
Rusija bi mogla da zatraži specijalno zasedanje stalnog saveta OEBS-a, posvećeno narušavanju ljudskih prava u Ukrajini u vezi s predsedničkim izborima, rekao je u petak diplomatski izvor u Beču. „Koristeći procedure u našoj organizaciji, ne… »

Da li je Džonson prekršio protokol pri susretu sa ruskim ambasadorom

Sputnik 16.03.2018
Odbijanje rukovanja sa ambasadorom koji je došao u ministarstvo spoljnih poslova domaćina je protokolarna praksa, rekao je novinarima ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko. Jakovenko je komentarisao novinske napise da se ministar… »