Nauka & Tehnologija arhiva vesti 16.03.2018

Od danas Samsung Galaxy S9 i S9+ dostupni u Srbiji

PC Press 16.03.2018
Novi Samsung-ovi Galaxy S9 i S9+ modeli koji su nedavno predstavljeni na MWC-u u Barseloni, od danas su dostupni na srpskom tržištu. Glavni aduti ovih modela su kamera za snimanje pri slabom osvetljenju sa novim dvostrukim objektivom blende, Super… »

Review: Započnite rad na desktopu nastavite na DeX‑u

PC Press 16.03.2018
Samsung DeX smo već upoznali, a nakon MWC‑a nas očekuje novo izdanje, koje je i u kompaktnijoj, horizontalnoj verziji zadržalo sve postojeće konektore. Ipak, bilo bi nepravedno reći da je DeX samo pomoćnik za povezivanje mobilnog telefona – on… »

WhatsApp u Evropi neće deliti podatke korisnika s fb

Večernje novosti 16.03.2018
Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće deliti sa Facebook-om kako bi se ispoštovao zakon o zaštiti podataka na području Evrope. Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće deliti sa… »

Rešena misterija: Kokoška je starija od jajeta

Noizz 16.03.2018
Naučnici Univerziteta Šefild i Varvik su, čini se, našli odgovor na pitanje svih pitanja: šta je starije, kokoška ili jaje? Na najčešće postavljeno pitanje od postanke sveta, ljudi u najvećem broju odgovaraju "jaje", uz objašnjenje da su na taj… »

Gde se trenutno nalazi Tesla Roadster u svemiru?

B92 16.03.2018
U februaru svemirska agencija Space X lansirala je revolucionarnu raketu Falcon Heavy u Sunčev sistem, a automobil marke Tesla i dalje krstari svemirom. Direktan prenos kretanja automobila trajao je samo nekoliko sati, a pošto je sada zašao dublje u… »

Istraga rušenja pešačkog mosta na Floridi

Glas Amerike 16.03.2018
Vlasti na Floridi saopštile su da je šest osoba poginulo kada se u četvrtak srušio pešački most, koji je bio u fazi izgradnje, na kampusu Međunarodnog univerziteta Floride. Očekuje se da bi broj žrtava mogao da se uveća, pošto ekipe i dalje… »

On je najbolji mladi naučnik na svetu, a sada je na putu da postane budući digitalni lider. Upoznajte Đorđa Ogrizovića…

Blic 16.03.2018
Da li ste znali da najbolji mladi naučnik na svetu dolazi iz Srbije? Đorđe Ogrizović je dve godine zaredom osvajač zlatne medalje na Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika, koja se održava u Štutgartu. Osvojio je i prvu nagradu Svetske… »

NASA: Ako asteroid “Benu” krene ka Zemlji, nema joj spasa

N1 Info 16.03.2018
Čovečanstvo, možda, neće biti u stanju da odbrani Zemlju od ogromnog asteroida "Benu", čiji je prečnik poput njujorškog Empajer stejt bildinga, koji bi mogao udari u našu planetu 2.135 ili 2.175 godine. Naučnici smatraju da ni najnaprednija… »

Jutjub u totalnom mraku! Neko je isključio svetlo! (video)

Srbija danas 16.03.2018
Za sada samo na iOS sistemu, a uskoro i na Android platformi. Ako ste čekali da „ugasite svetlo“ na Jutjub aplikaciji, odnosno da koristite "YouTube Dark Theme" - sad to i možete! Zapravo, moguće je, ako imate iOS uređaj, za Android će stići… »

Test: Alcatel 5 (video)

Benchmark 16.03.2018
Velika bitka se vodi u kategoriji od 200 do 300 EUR-a i zaista možemo pronaći veoma zanimljive uređaje, jer proizvođači jednostavno moraju biti kreativni kako bi privukli kupce. Upravo u toj klasi se nalazi Alcaltel 5 koji bi mogao biti izbor mnogih… »