Nauka & Tehnologija arhiva vesti 16.03.2018

Samsung Galaxy S9 i S9+ predstavljeni u Srbiji

N1 Info 16.03.2018
Samsung Galaxy S9 i S9+, čiji su glavni aduti najbolja kamera za snimanje pri slabom osvetljenju sa novim dvostrukim objektivom blende, Super Slow-mo video zapis i personalizovani AR emotikoni, nakon svetske premijere stigli su na srpsko tržište… »

Review: Započnite rad na desktopu nastavite na DeX‑u

PC Press 16.03.2018
Samsung DeX smo već upoznali, a nakon MWC‑a nas očekuje novo izdanje, koje je i u kompaktnijoj, horizontalnoj verziji zadržalo sve postojeće konektore. Ipak, bilo bi nepravedno reći da je DeX samo pomoćnik za povezivanje mobilnog telefona – on… »

WhatsApp u Evropi neće deliti podatke korisnika s FB, za sada

B92 16.03.2018
Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće deliti sa Facebookom kako bi se ispoštovao zakon o zaštiti podataka na području Evrope. Tome je prethodilo pokretanje istrage u Velikoj Britaniji u cilju utvrđivanja da li je… »

Naučnici konačno otkrili: Šta je starije — kokoška ili jaje?

Sputnik 16.03.2018
Naučnici univerziteta Šefild i Varvik su, čini se, našli odogovor na pitanje svih pitanja: šta je starije, kokoška ili jaje, piše britanski „Dejli mejl“. Na najčešće postavljeno pitanje od postanka sveta ljudi u najvećem broju odgovaraju… »

Tesla Roadster krstari svemirom: Gde je danas?

Nedeljnik 16.03.2018
Zahvaljujući sajtu „Where Is The Roadster?“ možete pratiti automobil u realnom vremenu. U februaru svemirska agencija Space X lansirala je revolucionarnu raketu Falcon Heavy u Sunčev sistem, a automobil marke Tesla i dalje krstari svemirom… »

Most pao u Majamiju jer su sajle popustile posle stres testa?

Radio 021 16.03.2018
Ponos američkog građevinarstva, prvi most u svetu od samočistećeg betona, zamišljen da izdrži najžešće udare uragana i traje 100 godina, srušio se pet dana pošto je postavljen na Floridi, ne dočekavši ni zvanično otvaranje, planirano za… »

On je najbolji mladi naučnik na svetu, a sada je na putu da postane budući digitalni lider. Upoznajte Đorđa Ogrizovića…

Blic 16.03.2018
Da li ste znali da najbolji mladi naučnik na svetu dolazi iz Srbije? Đorđe Ogrizović je dve godine zaredom osvajač zlatne medalje na Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika, koja se održava u Štutgartu. Osvojio je i prvu nagradu Svetske… »

NASA: Ako asteroid “Benu” krene ka Zemlji, nema joj spasa

N1 Info 16.03.2018
Čovečanstvo, možda, neće biti u stanju da odbrani Zemlju od ogromnog asteroida "Benu", čiji je prečnik poput njujorškog Empajer stejt bildinga, koji bi mogao udari u našu planetu 2.135 ili 2.175 godine. Naučnici smatraju da ni najnaprednija… »

Jutjub u totalnom mraku! Neko je isključio svetlo! (video)

Srbija danas 16.03.2018
Za sada samo na iOS sistemu, a uskoro i na Android platformi. Ako ste čekali da „ugasite svetlo“ na Jutjub aplikaciji, odnosno da koristite "YouTube Dark Theme" - sad to i možete! Zapravo, moguće je, ako imate iOS uređaj, za Android će stići… »

Test: Alcatel 5 (video)

Benchmark 16.03.2018
Velika bitka se vodi u kategoriji od 200 do 300 EUR-a i zaista možemo pronaći veoma zanimljive uređaje, jer proizvođači jednostavno moraju biti kreativni kako bi privukli kupce. Upravo u toj klasi se nalazi Alcaltel 5 koji bi mogao biti izbor mnogih… »