Ekonomija arhiva vesti 17.03.2018

Uzmi račun i pobedi Iz Bačkog Gradišta pravac u Novi Sad!

Večernje novosti 17.03.2018
Izvučene nagrade u trećem kolu "uzmi račun i pobedi". Dupleks od 116 kvadrata dobio Imre Baranji. KLjUČEVI dupleksa od 116 kvadrata u Novom Sadu otići će u ruke Imrea Baranjija iz Bačkog Gradišta! On je juče imao najviše sreće da ga fudbaler… »

Uskoro obnova autoputa na ulasku u Srbiju

Večernje novosti 17.03.2018
Prvo sa čim se suoče svi oni koji u Srbiju ulaze Koridorom 10, iz Hrvatske, odnosno zemalja EU, već godinama su rupe, kolotrazi i ispucali asfalt, ali je, izgleda, tome došao kraj. Prvo sa čim se suoče svi oni koji u Srbiju ulaze Koridorom 10, iz… »

Albanci se hvale: Od danas izvozimo ovce i koze u Srbiju

Kurir 17.03.2018
Prema procenama, Albanija ima oko tri miliona ovaca i koza. TIRANA - Albanski uzgajivači od danas mogu da počnu sa izvozom malih ovaca i koza i njihovog mesa u Srbiju, saopštilo je albansko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. To je, kako se… »

Predsednik Srbije za nastavak razgovora sa Prištinom, u aprilu rešenje za Kosovo

Glas Amerike 17.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije govorio o nastavku pregovora sa Prištinom i postizanju kompromisa obe strane, obećavši da će izaći sa predlogom rešenja za Kosovo u aprilu, ali je i… »

Nestašica jabuka u Evropi, šansa za Srbiju

B92 17.03.2018
Najslabija berba u poslednjih deset godina, veliki trgovinski lanci u Evropi ovim voćem snabdevaju se kod nas i u Ukrajini. Na tržištu Evropske unije trenutno nema dovoljno jabuka, a ono što je preostalo najčešće je neodgovarajućeg kvaliteta jer… »

Unosno: Beograđani iznajmljuju svoje vikendice na obodu grada za 20 evra na dan

Nova ekonomija 17.03.2018
Kuće na obodu prestonice se rentiraju po 20 evra za noć. Mušterije su građani koji žive u urbanim gradskim sredinama. Desetine hiljada Beograđana na obodu prestonice ima vikendicu. Najveći broj nekretnina za odmor tokom većeg dela godine zjapi… »

Beogradska berza: Dobro trgovanje akcijama Metalca

Gde investirati 17.03.2018
Odmerena aktivnost investitora zabeležena je danas na domaćem tržištu akcija, uz dalji rast oba indeksa Beogradske berze. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 44,4 miliona dinara (375,6 hiljada evra). Indeks BELEX15 je nastavio rast za još pola… »

Wall Street: Prekinut negativni niz S&P 500 indeksa

SEEbiz 17.03.2018
NEW YORK - Na Wall Streetu je u petak S&P 500 indeks porastao prvi put nakon četiri dana pada, što se zahvaljuje dobrim gospodarskim pokazateljima i rastu cijena nafte, no time je samo ublažio tjedne gubitke. Dow Jones ojačao je jučer 72 boda ili… »

Ko se vrati u rodno mesto, dobija hiljadu evra

Radio 021 17.03.2018
U okviru politike kojom pokušava da se poboljša loša demografska slika opštine, gradački načelnik Matko Burić odlučio se na konkretne korake, usmerene prema mladima. Naime, na sledećoj sednici Opštinskog veća naći će se i nacrt jedne… »

Podrška za mlađe ratare; "Dizel ne sme da se zloupotrebi"

B92 17.03.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da od ponedeljka kreće linija subvencionisanih kredita za predstojeću setvu. Kako je rekao, kamatna stopa sa osam i devet odsto biće spuštena na jedan odsto za lica do 40 godina, dok će za ostale… »