Izvor: Al Jazeera/Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Video: Ohridsko jezero bjesnjelo, polomljen most

Al Jazeera 17.03.2018
Visoki valovi Ohridskog jezera izazvani jakim vjetrom poplavili su priobalne dijelove Ohrida i Struge. [Facebook/Farko Ajrus] Visoki valovi Ohridskog jezera izazvani jakim vjetrom poplavili su priobalne dijelove Ohrida i Struge, prenijeli su lokalni… »

Hrvatska: Rijeka Lika poplavila desetke kuća

Al Jazeera 17.03.2018
Poplavu su uzrokovale obilna kiša koja pada od petka navečer i topljenje snijega na Velebitu. Obilna kiša koja na širem području Like pada od petka navečer i topljenje snijega na Velebitu uzrokovali su poplavu i na širem području Kosinjske doline… »

Vujanović raspisao izbore u više crnogorskih opština

Al Jazeera 17.03.2018
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović raspisao je izbore u više opština, koji će biti održani 20. i 27. maja. Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, raspisao je lokalne izbore u više opština, koji će biti održani 20. i 27. maja, javlja… »

Vučić: Srbiji se ne piše dobro u budućnosti

Al Jazeera 17.03.2018
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić predstavio je plan kojim se želi pomoći roditeljstvo u zemlji zbog loše demografske slike. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može odobriti formiranje Vojske Kosova i pozvao… »

Bivši direktor CIA-e: Trump je podmitljiv, nemoralan i korumpiran

Al Jazeera 17.03.2018
Bivši direktor Centralne obavještajne agencije John Brennan optužio je američkog predsjednika Donalda Trumpa da je "podmitljiv, nemoralan i politički korumpiran", jer se radovao smjeni zamjenika direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Andrewa… »