Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Izetbegović od danas predsedavajući Predsedništva BiH

Blic 17.03.2018
Bošnjački član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, preuzeće danas predsedavanje tim tročlanim telom, saopšteno je iz Predsedništva BiH. Po principu rotacije, Izetbegović će na toj poziciji zameniti hrvatskog člana Predsedništva Dragana… »

Lančani sudar u Sarajevu, dve osobe povređene

Blic 16.03.2018
U centru Sarajeva u večernjim satima dogodio se lančani sudar u kojem su učestvovala dva automobila i tramvaj. Kako je rečeno u MUP Kantona Sarajevo (KS), do udesa je došlo oko 19.30 u ulici Mula Mustafe Bašeskije, opština Stari Grad. U… »

Ovoj tinejdžerki izgubio se svaki trag: “Ugasila je sve društvene mreže, mobilni telefon i nestala”

Blic 17.03.2018
Petnaestogodišnjoj Esmi Magrabi izgubio se svaki trag nakon što je pre tri dana otišla od kuće u Sokolović Koloniji u kojoj je stanovala sa svojim ocem i bratom. Inače, učenica Srednje ugostiteljsko–turističke škole u Sarajevu donedavno je… »

U Srpskoj rekordna zaposlenost, a plate i dalje male

Blic 17.03.2018
Podaci nadležnih institucija kažu da u Republici Srpskoj nikada nije bilo više zaposlenih i manje nezaposlenih i da će taj trend biti nastavljen u budućnosti. Tako je, kako saznajemo u Poreskoj upravi Republike Srpske, tokom prošle godine zaposleno… »

Srpskainfo.com portal „EuroBlica“

Blic 17.03.2018
„EuroBlic“ je pokrenuo novi proizvod, portal srpskainfo.com, na kojem ćete moći da pratite sve informacije iz društvenog i javnog života Republike Srpske, BiH, regiona i sveta. “EuroBlic”, najčitanije i najtiražnije dnevne novine, izdvojile… »

Stranci neće dozvoliti ratne igre u BiH

Blic 17.03.2018
Čujem i političku retoriku u BiH, ali i šta obični ljudi imaju da kažu. Mislim da građani u BiH i regionu žele mir i bezbednost, kao temelj za ekonomski napredak i žele da imaju pravo živeti svoje živote bez straha ili zastrašivanja bilo koje… »

Radnici i uprava u klinču: Traže se dobrovoljci za otkaz u Železnicama RS, a nema dogovora o otpremnini

Blic 17.03.2018
Sindikati ne pristaju da otpremnine za radnike iznose manje od 250 evra po godini staža, ali u upravi tvrde da je ovaj zahtev nerealan i nude znatno manje. - U nedostatku sredstava, ne možemo udovoljiti sindikalnim zahtevima, pa će sredstva za… »

Odlučivanje u Odboru BiH-EU za sprovođenje ssp: Spor oko entitetskog glasanja

Blic 16.03.2018
Parlamentarci BiH više od tri godine ne mogu da se usaglase o načinu odlučivanja u odboru BiH i EU oko sprovođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a konačnog dogovora neće biti ni do kraja mandata ovog saziva parlamenta. Pojedini… »

Lider sda najavljuje žestoke pritiske na pravosuđe: Izetbegović brani bošnjačke zločince

Blic 16.03.2018
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović obećao je političku, moralnu i finansijsku podršku generalima tzv. Armije BiH koji se sumnjiče za ratne zločine. Izetbegovićeva otvorena najava podrške osumnjičenim ratnim zločincima… »