Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 17.03.2018

Zaharova: Britanija reaguje zbog frustracija oko Sirije

Dnevnik 17.03.2018
MOSKVA: Rusija smatra da su ljutite reakcije Britanije povodom slučaja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije povezane sa ratom u Siriji, javlja AP. Britanija oštro reaguje prema Rusiji zbog toga što je frustrirana vojnim napretkom… »

Majami: Ispod ruševina mosta izvučena dva vozila sa tri tela

Dnevnik 17.03.2018
MAJAMI: Dva vozila sa tri tela izvučena su danas ispod ruševina pešačkog betonskog mosta od 950 tona u Majamiju, koji se pre dva dana srušio na prometnu saobraćajnicu usmrtivši šest osoba. Vozila su pronađena nakon što je policija kamerama… »

Utopilo se 16 migranata u Egejskom moru

Dnevnik 17.03.2018
ATINA: Najmanje 16 migranata, među kojima šestoro dece, udavilo se kada je nedaleko od obale ostrva Agatonisi u Egejskom moru, potonuo čamac kojim su se prevozili, saopštila je danas grčka obalska straža. Akcija spasavanja i dalje traje i traga se… »

Rusija bira predsednika, Putin apsolutni favorit

Dnevnik 17.03.2018
MOSKVA: U Rusiji će sutra biti održani predsednički izbori, na kojima će se nadmetati osam kandidata, a apsolutno najveće izglede za pobedu ima aktuelni predsednik Vladimir Putin. Zbog 11 časovnih zona, glasanje će početi već večeras u 20 sati… »

Britanija: Otkazano oko 120 letova zbog snežne oluje

Dnevnik 17.03.2018
LONDON: Oko 120 letova sa britanskih aerodroma Hitrou i Getvik otkazano je danas zbog snežne oluje, a izdato je i upozorenje vozačima da budu oprezni na putevima. Letovi su otkazani još u petak uveče zbog snežne oluje nazvane "mini zver sa istoka", a… »

Uganda: Poginula stjuardesa, ispala iz aviona na pisti

Dnevnik 17.03.2018
KAMPALA: Avio-kompanija “Emirati” saopštila je da je preminula stjuardesa koja je ispala iz aviona na pistu, dok je stajala na izlazu za hitne slučajeve. Stjuardesa je u sredu ispala iz aviona Boing 777, koji je bio parkiran na pisti aerodroma… »

Merkel: EU u odlučujućoj fazi

Dnevnik 17.03.2018
BERLIN: Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da se EU nalazi u odlučujućoj fazi i najavljuje da će na idućem Savetu unije po prvi put biti razgovarano o budućim odnosima s Velikom Britanijom. Merkelova je, u video-poruci, podsetila da Velika… »

Pretnje i metak u pismu za Nikosa Kocijasa

Dnevnik 17.03.2018
ATINA: Početkom nedelje u Ministarstvo spoljnih poslova Grčke stiglo je pismo u kojem se nalazio metak, a prema pisanju tamošnjih medija, pismo je bilo namenjeno ministru Nikosu Kocijsu, koji vodi pregovore o imenu Makedonije. Policija je započela… »

Slovačka: 18 osoba povređeno u sudaru voza i lokomotive

Dnevnik 17.03.2018
BRATISLAVA: U sudaru putničkog voza i lokomotive na zapadu Slovačke povređeno je 18 osoba, od čega su tri osobe zadobile teže povrede i zadržani su u bolnici. Incident se dogodio u petak uveče u gradu Pezionok, oko 20 kilometara severoistočno od… »

Crna Gora: Poplave na primorju, građani Budve brane Stari grad

Dnevnik 17.03.2018
PODGORICA: Zbog niskog vazdušnog pritiska i jakog juga koji udara kroz Otrant, došlo je do rasta mora u Baru, Rafailovićima i Petrovcu, veliki talasi snažno udaraju u obalu i po šetalištima, a građani Budve se spremaju da "odbrane" Stari grad. Kako… »