Izvor: Dojče vele arhiva vesti 17.03.2018

Svekrva u Hladnom ratu

Dojče vele 17.03.2018
Novi Hladni rat postaje još hladniji. Zapad je ubeđen da iza trovanja bivšeg špijuna u Engleskoj stoji Rusija, premda za to nema dokaza. Ali lista grehova Moskve je već preduga, komentariše novinar DW Kristijan Tripe. Rusija se predstavlja kao… »

Srbi su srećniji nego pre i ne vole migrante

Dojče vele 17.03.2018
Srbi su na sredini skale po sreći u svetu, to je jedan od zaključaka Izveštaja o sreći u svetu objavljenog uoči Svetskog dana sreće - 20. marta. Kako istraživači mere sreću i šta se može naučiti iz njihovih podataka? Šta je to što čoveka… »

Hrvatska – jedini konsenzus u Ljubljani

Dojče vele 17.03.2018
Ostavka premijera Mira Cerara promešala je karte na slovenačkoj političkoj sceni. U susednoj Hrvatskoj se pitaju da li će izbori doneti novu politiku prema Zagrebu? Teško, kažu analitičari sa kojima je pričao DW. Ostavka slovenačkog premijera… »

Glad koja jede celu generaciju

Dojče vele 17.03.2018
Hiperinflacija i slom proizvodnje koji su pogodili Venecuelu sada se pretvaraju u humanitarnu krizu velikih razmera. Trećina dece u zemlji je neuhranjena ili na granici da to bude. Reporter DW se uverio u Karakasu. Medicinski tretman dece poput Feliksa… »

Islam i Nemačka, po ko zna koji put

Dojče vele 17.03.2018
„Horst Zehofer se nije još raskomotio u novoj kancelariji, a već raspaljuje debatu koja nikome više ne treba“, piše nemačka štampa o izjavi novog ministra unutrašnjih poslova koji je rekao da „islam ne spada u Nemačku“. „Ah, sa tim… »

Među ministrima Miler do Milera

Dojče vele 17.03.2018
Gotovo četvrtina građana Nemačke potiče iz inostranstva. Političke stranke su u prošlosti pokušavale da takve građane izguraju u prve redove, ali u novoj vladi Angele Merkel takvih baš i nema. Koji su razlozi za to? Miler, Braun, Šulce ili… »

Istina je negde tamo – gde Jutjub kaže

Dojče vele 17.03.2018
Jutjub najavljuje borbu protiv „lažnih vesti“ i „teorija zavere“ tako što će kod nekih sadržaja upućivati na članke Vikipedije. Ta internet-enciklopedija već ima svoje repove. Gde „borba za istinu“ postaje propaganda? Suzan Vojčicki… »

Manje grudi, dublji karakter

Dojče vele 17.03.2018
Poprsje Lare Kroft manje je u novom filmu „Tomb Rajder“. Trend je ranije stigao u branšu video-igara čije su protagonistkinje često bile prikazivane na seksistički način. Ali igrice se menjaju, a žene sve više igraju. Muški gejmeri su bili… »

Evropu spašava samo skok unapred

Dojče vele 17.03.2018
Razgradnja EU uzima maha i mnogi rešenje vide u Evropi u više brzina. Pogrešno, piše u autorskom tekstu za DW Bartoš Vjelinski, urednik u Gazeti viborči. Rešenje je u više Evrope, a ključnu ulogu ima Angela Merkel. U novembru 2011. je Radoslav… »

Jednačina bez nepoznatih

Dojče vele 17.03.2018
Vladimir Putin će u nedelju, nema sumnje, četvrti put biti izabran za predsednika Rusije. Treći mandat je proveo pokušavajući da vrati zemlju na međunarodnu pozornicu. Ali stanje ekonomije i demokratije i dalje je rđavo. U Rusiji ništa novo… »