Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 17.03.2018

Rusija proteruje 23 britanskih diplomata

Glas Amerike 17.03.2018
MOSCOW — Ruska vlada proteruje 23 britanskih diplomata i preti daljim akcijama u odgovoru na rastući diplomatski spor nakon napada nervnim gasom na bivšeg špijuna u Velikoj Britaniji. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije navelo je u saopštenju da je… »

Predsednik Srbije za nastavak razgovora sa Prištinom, u aprilu rešenje za Kosovo

Glas Amerike 17.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije govorio o nastavku pregovora sa Prištinom i postizanju kompromisa obe strane, obećavši da će izaći sa predlogom rešenja za Kosovo u aprilu, ali je i… »

CG: Vujanović raspisao lokalne izbore za 27. maj

Glas Amerike 17.03.2018
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović raspisao je danas lokalne izbore u Podgorici i još devet opština za 27. maj, dok će sedam dana ranije glasanje biti održano u sjevernoj opštini Plužine. Izbori će se, osim u glavnom gradu i njegovoj gradskoj… »

"Kapije vremena" - veliki trenutak za žene u Holivudu

Glas Amerike 17.03.2018
Rediteljka Eva Duvernej, koja je 2012. nominovana za Oskara za filma Selma, prva je crnkinja kojoj je poverena režija filma sa buždetom većim od 100 miliona dolara. Njen film “Kapije vremena” o 13-godišnjoj devojčici mešovite rase koja putuje… »

Nastavljeni razgovori Severne Koreje i Švedske

Glas Amerike 17.03.2018
U Švedskoj se nastavljaju razgovori sa severnokorejskim ministrom spoljnih poslova Ri Jong Hoom. Neki globalni posmatrači smatraju da bi ta poseta mogla da utre put sastanku lidera SAD i Severne Koreje. Prema jednom izvoru upoznatom sa situacijom, bilo… »

Proboj u odnosima Avganistana i Pakistana

Glas Amerike 17.03.2018
Predsednik Avganistana Ašraf Gani formalno je pozvao pakistanskog premijera Šahida Hakana Abasija da poseti Kabul i započnu “sveobuhvatni” dijalog o popravljanju bilateralnih odnosa narušenih sumnjom i nepoverenjem. Gani je uputio poziv u subotu… »

CG: Poplavljena naselja oko Skadarskog jezera

Glas Amerike 17.03.2018
Jaka kiša koja od juče neprestano pada podigla je danas nivo Skadarskog jezera preko jedan metar, plaveći dio priobalnih ribarskih naselja, uključujući i Rijeka Crnojevića i Virpazar, a spasilačke službe su saopštile da su spremne za eventualnu… »

Ši Đinping ponovo predsednik - bez ograničenja

Glas Amerike 17.03.2018
Kineski parlament jednoglasno je ponovo izabrao predsednika Ši Đinpinga na drugi mandat, bez ograničenja na broj budućih mandata. Kontroverzni amandman kojim je ukinuto ograničenje da predsednik ne može da služi više od dva mandata, usvojen je… »

Dečije priče stižu u novoj 3D verziji video igre

Glas Amerike 17.03.2018
Klasici dečije literature dobiće novi izgled 21. veka, kada britanski istraživači završe sa testiranjem projekta koji bi 3D verzije dečijih priča oživeo na platformama za video igre. To je deo projekta britanskih istraživača, koji 3D prikaze… »

Tramp o otpuštanju Mekejba: Sjajan dan za demokratiju!

Glas Amerike 17.03.2018
WASHINGTON — Bivši zamenik direktora FBI-ja, Endru Mekejb je otpušten a odluka stupa na snagu odmah - saopštio je kasno sinoć američki sekretar za pravosuđe Džef Sešns. “Na osnovu izveštaja generalnog inspektora, istrage Kancelarije FBI za… »