Izvor: Jug press arhiva vesti 17.03.2018

Požar u Brezovici-Nema povredjenih

Jug press 17.03.2018
VLASOTINCE Vatrogasne ekipe iz Vlasotinca i Leskovca još uvek gase požar koji je danas oko 13 sati zahvatio nekoliko objekata u vlasotinačkom selu Brezovica, u mahali Nerezine. U pomoć su pritekli i vlasotinački i leskovački „Vodovod“ sa… »

Sporazum o otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole iz Ćuprije u Vranju

Jug press 17.03.2018
VRANJE Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji, dr Hristos Aleksopulos i direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju, Ljiljana Đorđević, potpisali su, u subotu, Sporazum o otvaranju… »

Prvaci Srbije učenice iz Ade

Jug press 17.03.2018
LESKOVAC Osnovna škola „Čeh Karolj“ iz Ade osvojila je prvo mesto na Republičkom prvenstvu u rukometu za osnovne škole. Drugo mesto pripalo je Osnovnoj školi „Cana Marjanović“ iz Sopota i treće mesto zauzela je Osnovna škola „Petar… »

U Amsterdamu ubijen Goran Tasić-Gokče?

Jug press 17.03.2018
VRANJE-AMSTERDAM U pucnjavi koja se u četvrtak dogodila u Amsterdamu ubijen je Goran Tasić (46), a prema prvim informacijama veruje se da je u pitanju bio obračun povezan sa narkoticima, pišu holandski mediji. U Vranju se uveliko priča da se radi o… »

Nova generacija vršnjačkih edukatora

Jug press 17.03.2018
LESKOVAC U Leskovačkom kulturnom centru promovisana je nova generacija vršnjačkih edukatora Savetovališta za mlade kao rezultat projekta preko granicne saradnje iz IPA pojekta Bugarske I Srbije. Učesnici projekta su košarkaši i košarkašice… »

Grci sa Krfa u poseti Nišu povodom obeležavanja 100 godina Velikog rata

Jug press 17.03.2018
NIŠ Povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Velikog rata danas su gosti Niša članovi udruženja Grčko-Srpskog prijateljstva”Agios Mateos” sa ostrva Krf. Za njih je u Gradskoj kući priređen prijem na kome im je gradska većnica za… »

Božović: Ni posle dva meseca bez informacija o istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Jug press 17.03.2018
KOSOVSKA MITROVICA Zamenica predsednika Gradjanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” (SDP) Ksenija Božović rekla je za JUGpress da ni posle dva meseca od ubistva lidera te inicijateive Olivera Ivanovića nema nikakvih informacija dokle je… »

Prezentacija Prostornog plana brane „Prvonek“

Jug press 17.03.2018
VRANJE U Vranju je održana javna prezentacija Plana područja posebne namene sliva akumulacije brane „Prvonek“. ,,Važno je da akumulacija „Prvonek“ dobije planski dokument, koji do sada nije imala, jer će njime biti utvrđeni režimi i zone… »

Tribina „5 godina od Briselskog sporazuma“ iz perspektive stanovnika juga Srbije i severa Kosova

Jug press 17.03.2018
PREŠEVO Inicijativa mladih za ljudska prava organizovala je u petak u Preševu tribinu „5 godina od Briselskog sporazuma – pitanja svakodnevice“, na kojoj su Jovana Radosavljević i Sanja Sovrlić iz kosovskomitrovačkih organizacija Nova… »

Obuka za nezaposlene

Jug press 17.03.2018
LESKOVAC Leskovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, svake godine organizuje preduzetničke obuke za 45o-5oo nezaposlenih lica sa svoje evidencije, od kojih bar trećina pokrene sopstveni posao. Interesovanje za ulazak u preduzetničke… »