Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 17.03.2018

Država će izdvajati 30.000 dinara mesečno za treće i četvrto dete

Moj Novi Sad 17.03.2018
Nova stretegija i mere za podsticanje populacione politike Vlade Srbije uključuju i novčana davanja - majka koja rodi treće i četvrto dete imaće 30.000 dinara mesečno od države u periodu od 10 godina. Ovo je samo jedna od mera donetih u cilju… »

Studenti smatraju da obrazovni sistem u Srbiji nije usklađen sa tržištem rada

Moj Novi Sad 17.03.2018
Istraživanje "Stavovi studenata Univerziteta u Beogradu o preduzetništvu u Republici Srbiji", koje je Centar za međunarodnu javnu politiku sproveo u periodu od 6. novembra do 4. decembra 2017. godine, pokazuje da najveći broj studenata negira da je… »

Koliko često treba da menjate četkicu za zube?

Moj Novi Sad 17.03.2018
Kada ste poslednji put malo bolje, sa pažnjom, pogledali u svoju četkicu za zube? Ako je vaša četkica oštećena (ili još gore, nakupljena bakterijama), nećete osetiti potpune prednosti pravilne oralne nege. Američka dentalna asocijacija (ADA)… »

Istraživanje: Koje zdravstvene rizike nosi kupanje u moru?

Moj Novi Sad 17.03.2018
Čak i relativno čista morska voda u plićaku vrlo verovatno sadrži brojne mikrobe koji povećavaju opasnost od razvoja crevnih infekcija i stomačnih tegoba, infekcija uha i dijareje, pogotovo kod male dece i osoba sa oslabljenim imunitetom, pokazali… »

Prirodni napici koji pomažu u snižavanju holesterola

Moj Novi Sad 17.03.2018
Obilni i teški obroci tokom zimskog perioda kod velikog broja ljudi rezultiraju viškom holesterola. Već sa prvim prolećnim temperaturama mnogi naglo počnu da osećaju umor usled lepljenja masti duž arterijskih zidova. Povećan holesterol u krvi… »

Odbojka: U drugoj utakmici plej-ofa Zvezda savladala Vojvodinu

Moj Novi Sad 17.03.2018
U maloj sali Spensa sve je bilo kako se samo poželeti može, popunjene tribine, podrška navijača i lepa atmosfera, samo domaćin nije odigrao ni pola od onoga što je prikazao u prvom meču. Hladan tuš čekao je prvotimce Vojvodine NS seme u drugoj… »

Književna nagrada "Miroslav Antić" uručena Nenadu Šaponji

Moj Novi Sad 17.03.2018
Nagrada "Miroslav Antić", koja se dodeljuje u okviru manifestacije "Antićevi dani", uručena je u petak 16. marta na svečanosti u Gradskoj kući u Novom Sadu laureatu Nenadu Šaponji za najbolju zbirku pesama u 2017. godini "Izgledam, dakle nisam"… »