Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 17.03.2018

Putin uzvraća šamar: 23 diplomate nazad za London

Mondo 17.03.2018
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će u roku od nedelju dana proterati 23 britanska diplomata. Foto: Beta/AP Photo/Alexei Druzhinin Diplomate su proglašene neželjenim na tlu Rusije, "persona non grata", kao recipročnu meru… »

Pad mosta: Inženjer ostavio poruku, niko da čuje

Mondo 17.03.2018
Inženjer je ostavio glasovnu poruku dva dana pre rušenja mosta u Majamiju, u kojoj je upozorio da je pronađeno neko pucanje na jednom kraju mosta, ali tu poruku niko nije preslušao. Foto: Beta/AP Photo/Wilfredo Lee Zvaničnik odeljenja za saobraćaj… »

Tragedija na Egeju, utopila se deca

Mondo 17.03.2018
Grčka obalska straža pronašla je tela 12 osoba, među kojima i četvoro dece, nedaleko od obale ostrva Agatonisi u Egejskom moru. Foto: MONDO, Lana Stošić ilustracija Obalska straža je najpre jutros pronašla tela četvoro dece, muškarca i žene… »

Izbori u Rusiji: Vladimir Putin bez konkurencije

Mondo 17.03.2018
U Rusiji se u nedelju 18. marta održavaju predsednički izbori. Na ruskom dalekom istoku već su otvorena biračka mesta za izbor predsednika Rusije. Procenjuje se da opozicija nema šanse, dok Vladimir Putin uživa podršku 80 odsto građana. Foto: AP… »

Pretnja: Metak za pregovarača o imenu Makedonije

Mondo 17.03.2018
Početkom nedelje u Ministarstvo spoljnih poslova Grčke stiglo je pismo u kojem se nalazio metak. Pismo sa očiglednom pretnjom adresirano je na ministra Nikosa Kocijasa. Foto: Mondo/Goran Sivački Kocijas je glavni pregovarač Atine u sporu oko imena… »

Lavina "pojela" skijaše u Alpima, potraga traje

Mondo 17.03.2018
U lavini u švajcarskim Alpima u blizini granice sa Francuskom i Italijom poginuo je jedan skijaš, a za tri osobe se još traga, saopštila je danas švajcarska policija. Foto: AP Photo/Frank Augstein Ilustracija Policija u švajcarskom kantonu Vale je… »

Pao avion kod Manile, sedam mrtvih

Mondo 17.03.2018
U padu manjeg aviona na kuću severno od filipinske prestonice Manile poginulo je najmanje sedam osoba, izjavili su danas zvaničnici. Prema riječima zvaničnika filipinske Administracije za civilno vazduhoplovstvo (CAAP) Erika Apolonija avion dvomotorac… »

Bežao policiji na autoputu, dvoje mrtvih

Mondo 17.03.2018
Najmanje dve osobe su poginule a sedmoro je povređeno kada je vozač automobila, u kome su navodno bili ilegalni migranti, izgubio kontrolu nad vozilom bežeći od policije na autoputu u Grčkoj. Foto: MONDO/Gordana Bojanić ilustracija Nesreća se… »