Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 17.03.2018

Češka, Slovačka i Švedska nisu zemlje porekla nervnog agensa

Politika 17.03.2018
Stokholm, Prag - Češka, Slovačka i Švedska su odbacile ruske navode da nervni agens kojim su otrovani nekadašnji ruski dvostruki agent i njegova ćerka možda potiče iz tih zemalja. Takvu verziju je iznela portparolka ruskog ministarstva spoljnih… »

Inženjer mosta u Majamiju ostavio poruku upozorenja pre njegovog urušavanja

Politika 17.03.2018
MAJAMI – Inženjer je ostavio glasovnu poruku dva dana pre rušenja mosta u Majamiju, u kojoj je upozorio da je pronađeno neko pucanje na jednom kraju mosta, ali tu poruku niko nije preslušao, saopštio je danas zvaničnik odeljenja za saobraćaj na… »

Utopilo se 16 migranata u Egejskom moru

Politika 17.03.2018
Atina - Najmanje 16 migranata, među kojima šestoro dece, udavilo se kada je nedaleko od obale ostrva Agatonisi u Egejskom moru, potonuo čamac kojim su se prevozili, saopštila je danas grčka obalska straža. Akcija spasavanja i traje i traga se za… »

Rusi biraju predsednika, Putinu se smeši novi mandat

Politika 17.03.2018
MOSKVA – U Rusiji će sutra biti održani predsednički izbori, na kojima će se nadmetati osam kandidata, a apsolutno najveće izglede za pobedu ima aktuelni predsednik Vladimir Putin. Zbog 11 časovnih zona, glasanje će početi već večeras u 20.00… »

Stjuardesa ispala iz aviona na pisti i poginula

Politika 17.03.2018
KAMPALA – Avio-kompanija „Emirati” saopštila je danas da je preminula stjuardesa koja je ispala iz aviona na pistu, dok je stajala na izlazu za hitne slučajeve. Stjuardesa je u sredu ispala iz aviona „Boing 777”, parkiranog na pisti aerodroma… »

Slovenački političar kažnjen zbog komentarisanja grudi novinarke

Politika 17.03.2018
LjUBLjANA – Slovenački političar i gradonačelnik Kopra Boris Popovič mora da plati kaznu od 3.500 evra zbog seksističke i uvredljive opaske upućene novinarki koja je pratila jedan njegov sudski slučaj. Popovič je, kako se navodi, bio… »

Razgovori Stokholma i Pjongjanga o miru na Korejskom poluostrvu

Politika 17.03.2018
Stokholm - Sefovi diplomatja Severne Koreje i Švedske Ri Jong Ho i Margot Valstrom razgovarali su o mogućnostima i izazovima kontinuiranih diplomatskih napora ka postizanju mirovnog rešenja konflikta na Korejskom poluostrvu, kao i o bilateralnim… »

Merkel i Si traže rešenja za tarife SAD na čelik

Politika 17.03.2018
Berlin - Nemačka kancelarka Angela Merkel i kineski predsednik Si Đinping razgovarali su danas o situaciji na tržišu čelika u svetu, nakon što su SAD uvele tarife na uvoz čelika i alumunijuma, i dogovorili se da rade na rešenjima u okviru Grupe… »

Cijina maca

Politika 17.03.2018
Da li je napredak to što Tramp hoće da prvi put u istoriji na mesto šefa Centralne obaveštajna agencija (CIA) dovede ženu ako je ta žena rukovodila tajnim zatvorima i nadgledala mučenje pritvorenika? S tim pitanjem suočiće se Senat SAD kad bude… »

Zašto se Putin meša u ruske izbore

Politika 17.03.2018
Za deo Amerike, s Velikom Britanijom koja pokušava da zadrži evropski primat, ovo je borba protiv ruskog predsednika kao promotora novog modela svetskih, ali i unutrašnjih odnosa. Nije tako davno bilo kada je Barak Obama kao najveću pakost izgovarao… »