Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 17.03.2018

Ovako britanski ambasador ide na raport kod rusa: Kraj britanske diplomatije u Moskvi (video)

Pravda 17.03.2018
Ambasador Velike Britanije u Moskvi Lori Bristou je hitno pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Britanskom ambasadoru je u zgradi Ministarstva spoljnih poslova Rusije uručeno rešenje Ministarstva spoljnih poslova o proterivanju 23 britanskih… »

Teška besmislica: Da je „Novičok“ bio u koferu Julije Skripalj - otrovao bi se ceo avion kojim je stigla iz Moskve!

Pravda 17.03.2018
Nova verzija pokušaja trovanja špijuna MI6 Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije - koju je objavio londonski The Telegraph sa pozivanjem na britansku obaveštajnu službu -ne samo da je puna „rupa“, nego je i poprilično smešna. Pomenuti list… »

Sirijski paradoks: Da li je Vašington čuo upozorenje Moskve? Jurišamo li u susret svetskom ratu?

Pravda 17.03.2018
Sirijski paradoks gotovo da ne može da bude veći, uz to i opasniji — što je bliži kraju građanski rat u toj zemlji, to smo bliže njegovom rasplamsavanju u svetski rat. Ili makar tako izgleda. U oba slučaja, briga ne može a da ne bude velika… »

Oborena letelica koja je išla ka ruskoj bazi u Siriji: Sistem "Pancir S1" ispalio dva hica, letelica pala u more

Pravda 17.03.2018
Ruski sistem protivazdušne odbrane u bazi Hmejmim oborio je danas nepoznatu letelicu nadomak priobalnog naselja Jableh. Na nepoznatu letelicu je ispaljeno dva projektila, a ona se srušila u Sredozemno more. Dejstvovao je ruski sistem Pancir S1. Nije… »

Dupla ofanziva: Saa se obrušila na dva glavna militantna uporišta u istočnom Damasku!

Pravda 17.03.2018
Elitne snage sirijske vojske pokrenule su novi napad na oružane grupe pobunjenika u Damasku u regionu Istočna Guta. Prema izvorima povezanim sa vojskom, sirijska armija sprovodi koncentrični napad u najjužnijem džepu istočne regije Guta, ciljajući… »

Šojgu udario po vilijamsu: Blebeće kao alapača, nema inteligenciju!

Pravda 17.03.2018
Blebetanje u stilu najobičnije alapače, koje je demonstrirao rukovodilac Britanskog ministarstva odbrane Gavin Vilijamson, savršeno pokazuje izuzetan stepen njegove intelektualne impotencije, izjavio je Ruski ministar odbrane Sergeju Šojgu u rekaciji… »

Asadova armija oslobodila od terorista 70 odsto teritorije Istočne Gute! Lavrov: Dotući ćemo ih!

Pravda 17.03.2018
Sirijska regularna armija oslobodila je od terorista 70 odsto teritorije Istočne Gute. Ovo je zvanično saopštio vojni vrh u Damasku. Dodatno je precizirao i naglasio: „Krvlju naših palih heroja u Istočnoj Guti su oslobođene desetine naselja i… »

Opsadno stanje u Kijevu: Policija sa automatskim puškama i psima na Majdanu čeka demonstrante (video)

Pravda 17.03.2018
Dan pre najavljenog antivladinog protesta pristalica deportovanog Mihaila Sakašvilija policija je zauzela pozicije na glavnom trgu u Kijevu. Pripadnici ukrajinske policije i Nacionalne garde naoružani automatskim puškama dočekuju demonstrante. Na… »

Pronađena Turska fabrika novca u Deir Ez zoru: Ovde je stvarana valuta Islamske države (video)

Pravda 17.03.2018
Vojnici Sirijske arapske armije su u provinciji Deir Ez Zor pronašli čitavu tursku fabriku za proizvodnju novca. SAA je pronašla turske mašine za štampanje novca terorističke Islamske države. Na snimku se vide mašine za kovanje metalnog novca, kao… »

Ovo se u Donbasu nije dogodilo od početka rata: Čije reči utiču na Ukrajinu?

Pravda 17.03.2018
U Donbasu i na istoku Ukrajine događa se ono što se nije desilo od početka rata. Donbasom je zavladala nezapamćena tišina, rekao je ruski pisac i zamenik komandanta jednog od bataljona armije DNR Zahar Prilepin u intervjuu za RIA Novosti. On je dodao… »