Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Poplave na crnogorskom primorju, građani Budve brane Stari grad

RTS 17.03.2018
Zbog niskog vazdušnog pritiska i jakog juga koji udara kroz Otrant, došlo je do rasta mora u Baru, Rafailovićima i Petrovcu, a veliki talasi snažno udaraju u obalu i po šetalištima. Građani Budve brane Stari grad. U Nikšiću je jak vetar čupao… »

Paketi puni marihuane plutaju ispred dubrovačkih zidina

RTS 17.03.2018
Ispred dubrovačkih zidina uočeni su paketi puni marihuane, javljaju tamošnji mediji. Dubrovački dnevnik prenosi da je na različitim lokacijama pod nadzorom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pronađena veća količina marihuane, a akcija… »

Izetbegović od danas predsedavajući Predsedništva BiH

RTS 17.03.2018
Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović od današnjeg dana preuzima predsedavanje ovim telom, saopšteno je iz Predsedništva Bosne i Hercegovina. Sledeći princip rotacije, Izetbegović će na toj poziciji zameniti… »

Pretnje i metak u pismu za Nikosa Kocijasa

RTS 17.03.2018
Početkom nedelje u Ministarstvo spoljnih poslova Grčke stiglo je pismo u kojem se nalazio metak. Grčki mediji navode da je pismo bilo namenjeno ministru Nikosu Kocijasu, koji vodi pregovore o imenu Makedonije. Policija je pokrenula istragu u vezi sa… »

Merkelova pozdravila posetu Vučića Hrvatskoj

RTS 17.03.2018
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u telefonskom razgovoru čestitala je početak četvrtog mandata nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja je pozdravila nedavnu posetu Zagrebu srpskog predsednika Aleksandra Vučića. Kako prenosi portal… »

Utopilo se 16 migranata u Egejskom moru

RTS 17.03.2018
Najmanje 16 migranata, među kojima šestoro dece, utopilo se kada je nedaleko od obale ostrva Agatonisi u Egejskom moru, potonuo čamac kojim su se prevozili, saopštila je grčka obalska straža. Akcija spasavanja i dalje traje i traga se za još dve… »

Prilep, protesti zbog zakona o jezicima

RTS 17.03.2018
Učesnici protesta u Prilepu zahtevali su od predsednika Makedonije da ne potpiše zakon kojim se albanski jezik uvodi kao drugi zvanični. Grupa građana blokirala je raskrsnicu na Bulevaru Goce Delčeva u Prilepu zbog usvajanja zakona o jezicima… »

Crna Gora, raspisani lokalni izbori za 27. maj

RTS 17.03.2018
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović raspisao je lokalne izbore u deset gradova za 27. maj, dok će sedam dana ranije građani birati odbornike u Skupštini opštine Plužine. Izbori su raspisani u Podgorici, Opštini Golubovci u okviru glavnog grada… »

Slovenija, gradonačelnik Kopra kažnjen zbog seksizma

RTS 17.03.2018
Slovenački političar i gradonačelnik Kopra Boris Popovič mora da plati 3.500 evra sa pripadajućim kamatama zbog seksističke i uvredljive opaske upućene novinarki koja je pratila jedan njegov sudski slučaj. Popovič je, kako se navodi, bio… »

Cerar: Ostavkom sam hteo da sprečim blokadu pre izbora

RTS 17.03.2018
Premijer Slovenije rekao je da je podneo ostavku nakon razmišljanja o tome šta bi mogao da učini da bi uklonio pritisak sa Slovenije i kako država ne bi bila u blokadi nekoliko meseci pred izbore. Slovenački premijer, kako prenosi STA, tvrdi da će… »